Get Adobe Flash player

Lengyel Rally 2014 - 1. nap

A Lengyel Rally 1. napja

 

A 71. alkalommal megrendezésre kerülő Lengyel Rally csütörtök délután Mikolajki főterén vette kezdetét a rajtceremóniával, ami után két hagyományos gyorsasági következett, majd a rendezők egy szuperspeciált iktattak a programba. A versenyzőknek összesen 34 kilométert kellett nért körülmények között megtenniük.

Sebastien Ogier rögötn az élre állt és kis előnyre tett szert, a francia a három gyorsasági szakasz után 2,8 másodperccel vezet volkswagenes csapattársa, Andreas Mikkelsen előtt. A harmadik helyen Kris Meeke Citroenje várhatja a folytatást, de a versenyzők között nagyon kicsik az időkülönbségek.

A vezető hármast Juho Hanninen követi, aki után egy másik citroenes, Mads Ostberg, majd a finn csapattársai, a Hyundai Motorsport másik két versenyzője, Thierry Neuville és Hayden Paddon következik. A délelőtti shakedown-t megnyerő Jari-Matti Latvala csalódást keltő rajtot vett a világbajnokság hetedik futamán, a nyitó szakaszon rögtön tíz másodperc hátrányba került, mivel nem volt meg a magabiztossága, majd a következő gyorsaságin a féktávokon küszködött autójával. A finn a nap végére 23,5 másodperc hátrányba került. Mikko Hirvonen ugyancsak nem tudta felvenni a tempót, az M-Sport versenyzője a kilencedik, Martin Prokop pedig a tízedik.

A nap legdrámaibb jelenetét Robert Kubica produkálta, aki a második szakaszon egy bukkanót követően nem tudott elfordulni egy kereszteződésben, és oldalára borította Fordját. A hazai pályán versenyző pilóta ugyanakkor kevesebb, mint fél percet vesztett az eset során, mivel a nézők gyorsan talpra állították az autót.

A WRC 2-ben Ott Tanak vezet az ugyancsak Ford Fiesta R5-tel autózó Jari Ketomaa előtt, Karl Kruuda a harmadik Peugeot 208 T16-jával. A WRC 3 eredménylistája megegyezik a junior bajnokságban indulók állásával, mely szerint Stephane Lefebvre áll az élen Martin Koci és Simone Tempestini előtt.

 

Eredmények az 1. nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 17m 49.2s
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +2.8s
3. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +7s
4. Juho Hanninen Hyundai Motorsport i20 WRC +7.8s
5. Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +8.9s
6. Thierry Neuville Hyundai Motorsport i20 WRC +21.1s
7. Hayden Paddon Hyundai Motorsport N i20 WRC +23.2s
8. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +23.5s
9. Mikko Hirvonen M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +29.4s
10. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +31s

 

Andrew

 

2014. június 26.