Get Adobe Flash player

Lengyel Rally 2014 - 3. nap

A Lengyel Rally 3. napja

 

A Lengyel Rally szombati napja volt a verseny leghosszabja a maga tíz szakaszával és 161 versenykilométerével. A mezőny nagy része drámai pillanatokat élt át a nap folyamán.

Sebastien Ogier a nap során leszakította ellenfeleit, és öt szakaszgyőzelmének is köszönhetően a több mint egy perces előnnyel várhatja befejező napot Andreas Mikkelsen előtt. A norvég nem volt képes folyamatosan tartani Ogier tempóját, előbb egy elvétett kereszteződésben nem találta a hátramenetet, majd a nap végén elfogyott a Polo WRC fékje.

Mikkelsen ennek ellenére magabiztos előnnyel áll az egyik szakaszgyőzelmet is arató és a tízedikről a harmadik pozícióba felkapaszkodó Thierry Neuville előtt. A Hyundai belga versenyzője mögött Mikko Hirvonen várja a folytatást, utána az a Juho Hanninen követ, akinek Hyundai-ában a kormány rögzítésével adódtak problémák. Jari-Matti Latvalát a tizennegyedik szakaszon előbb a defekttel autózó Kris Meeke lassította, majd eltalált egy, a nyomban elhelyezkedő követ, amitől kiszakadt a Volkswagen bal első rugóstagjának felső rögzítése. A finn elbotorkált a szervizig, ahol csapata rendbe tudta tenni az autót.

Ugyanez a kő vetett véget Elfyn Evans és Mads Ostberg versenyének is, utóbbi fejre is állt a Citroennel és mivel megsérült a bukócső, vasárnap nem is állhat már vissza a versenybe.

Robert Kubica is az ominózus kövön kapott defektet, ami után lapos kerékkel kellett még egy szakaszt abszolválnia, mivel ez már a második defektje volt a délelőtt folyamán, pótkerék pedig csak egy volt nála. A lengyel délután aztán a kocsi jobb hátulját támasztotta meg egy partoldalon, és a kiszakadt futómű miatt nem tudta folyatni a versenyt.

A többiek balszerencséjének is köszönhető, hogy a Hyundai fiatalja, Hayden Paddon a hetedik helyre érkezett a nap végén. Őt az ezen a versenyen a DMACK gumikat használó Henning Solberg, a defektje miatt visszacsúszó Kris Meeke, valamint Martin Prokop követi.

A WRC 2-es mezőnyben az első két helyezett, Ott Tanak és Jari Ketomaa helye megingathatatlan, Martin Kangur viszont kiütötte autója alól az egyik kereket, így Yazeed Al Rajhi kapaszkodott fel a dobogóra Ford Fiesta RRC-jével. A junior világbajnoki értékelésben továbbra is Stephane Lefebvre áll az élen, a további dobogós helyeken viszont változás történt, Alastair Fisher várja a második, Quentin Giordano pedig a harmadik pozícióban a folytatást.

 

Eredmények a 3. nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 2h 8m 47.3s
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +1m 1.8s
3. Thierry Neuville Hyundai Motorsport i20 WRC +2m 20.5s
4. Mikko Hirvonen M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +2m 31.2s
5. Juho Hanninen Hyundai Motorsport i20 WRC +2m 45.2s
6. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +2m 45.6s
7. Hayden Paddon Hyundai Motorsport N i20 WRC +4m 10.3s
8. Henning Solberg Adapta Motorsport Ford Fiesta RS WRC +4m 29.5s
9. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +4m 33s
10. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +5m 18.6s

 

Andrew

 

2014. június 28.