Get Adobe Flash player

Lengyel Rally 2014 - 4. nap

A Lengyel Rally 4. napja

 

A Lengyel Rally befejező napján négy szakasz, nem egészen ötven gyorsasági kilométer várt a talpon maradt mezőnyre.

A korábbiakkal ellentétben ez a nap nem tartogatott már annyi izgalmat. Sebastien Ogier megszerezte ötödik idei győzelmét, amivel jócskán növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben. A Volkswagen Motorsport másik pilótája, Andreas Mikkelsen érkezett a dobogó második, a harmadikra pedig a hyundai-os Thierry Neuville állhatott. A belga pilótára veszélyes lehetett volna az őt üldöző hármas, de Neuville megtartotta a harmadik helyet, megszerezve csapata második pódiumos helyezését. Mikko Hirvonen a korábbi napok nem megfelelő itinere ellenére bejött a negyedik helyen, a fináléban fel tudta tartóztatni honfitársát, Jari-Matti Latvalát is. Latvala a nap folyamán megelőzte Juho Hanninent, a negyedik helyről pedig mindössze héttized másodperccel maradt le. Hanninen mögött a két helyezést javító Kris Meeke, Hayden Paddon, Henning Solberg és Martin Prokop futott célba.

A Power Stage dobogóját elfoglalták a Volkswagenek, a bónuszpontokat Ogier-Mikkelsen-Latvala sorrendben könyvelhették el.

A verseny első három helyezettje egyaránt elégedett volt a végeredménnyel. „Tökéletes hétvége volt számomra, az újabb győzelem egy nagy lépés a bajnokságban. Andreas jó munkát végzett. Az első napon volt egy kis hátrányom az út nyitásával. Jónak tűnik a bajnokság számunkra” – nyilatkozta a győztes Ogier. „Ez egy nagyszerű hétvége volt. Néhány szakaszt nagyon élveztem. Nagyon jó volt a küzdelem Sebastiennel, sajnálatos, hogy tegnap időt vesztettünk” – mondta el a célban a második helyen érkező Mikkelsen. „Az első két napon fékproblémáink voltak, máskülönben egy jó hétvége volt ez. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan vezettem. Nagy köszönet a csapatnak, mindhárom autónk a célban van” – hangzottak a harmadik helyezett Neuville szavai.

A WRC 2-es értékelést a verseny kezdete óta élen álló Ott Tanak nyerte, mögötte Jari Ketomaa és Yazeed Al Rajhi ért célba. A juniorok versengésének élmezőnyében nem történt változás a befejező napon, a dobogóra Stephane Lefebvre mellett Alastair Fisher és Quentin Giordano állhatott fel. A WRC 3-as sorozat végeredménye is ugyanez volt.

 

A verseny végeredménye:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport Polo R WRC 2h 34m 2s
2. Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II Polo R WRC +1m 7.7s
3. Thierry Neuville Hyundai Motorsport i20 WRC +2m 13.5s
4. Mikko Hirvonen M-Sport WRT Ford Fiesta RS WRC +2m 32.4s
5. Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport Polo R WRC +2m 33.1s
6. Juho Hanninen Hyundai Motorsport i20 WRC +2m 49.9s
7. Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT DS3 WRC +4m 27.9s
8. Hayden Paddon Hyundai Motorsport N i20 WRC +4m 32.1s
9. Henning Solberg Ford Fiesta RS WRC +4m 59.0s
10. Martin Prokop Jipocar Czech National Team Ford Fiesta RS WRC +6m 11.3s

 

Andrew

 

2014. június 29.