Get Adobe Flash player

A DS 3 WRC 2015-ös fejlesztései - DS 3 evolúció Portugáliában

 

DS 3 evolúció Portugáliában

A Citroen Racing megerősítette, hogy a május második felében megrendezésre kerülő Portugál Rally-n fogja bemutatni a DS 3 WRC következő evolúciós változatát.

A francia alakulat 2015-re tervezett három fejlesztési lépcsőjének ez lesz a második állomása, az az aerodinamikára összpontosul, ami leginkább a kocsi elején megvalósításra kerülő módosításokban lesz tetten érhető. „A legutóbbi tesztalkalmunkkor használtuk az összes új alkatrészt, és nagyon jól működött minden” – árulta el Yves Matton, a Citroen Racing vezetője. „Monte-Carlóban tettünk egy lépést a hátsó szárnnyal, a második pedig az autó elejét érinti.”

A csapat azt várja ettől a Monte-Carlo Rallye-n bemutatott fejlesztésekkel párosuló evolúciótól, hogy egy versenyképesebb autót biztosít Kris Meeke és Mads Ostberg számára. „Néhány tipikus murvás versenyen egy kicsit nehezebben vezethető talán az autónk, ezek között a körülmények között nehezebb a pilótáinknak. Úgy gondolom azonban, hogy a szezon második felében remélhetjük, hogy egy könnyebben vezethető autónk lesz, ami nagyobb magabiztosságot is ad.”

A Citroen Racing a harmadik, egyben utolsó idei fejlesztési csomagját a 2015-ös szezon vége előtt veti be, annak pontos dátumáról azonban nem döntöttek még. Ez az evolúció a felfüggesztésre és annak geometriájára összpontosul majd.

 

Andrew

 

2015. április 18.