Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 R5 - A Hyundai vizsgálja versenyprogramjának kiterjesztését

 

A Hyundai vizsgálja versenyprogramjának kiterjesztését

A Hyundai sportvezetője, Michel Nandan a Brit Rally-t megelőzően megerősítette azokat a híreszteléseket, miszerint a Hyundai Motorsport vizsgálja a lehetőségeket, hogy kiterjessze versenyprogramját.  „Nincs jóváhagyásunk arra, hogy belépjünk az ügyfélpiacra, arra viszont van, hogy megnézzünk ügyféltermékeket. Meg kell vizsgálnunk azt is, hogy milyen feltételek között, milyen költségvetéssel és minden ilyesmivel tudnánk ezt csinálni. Semmi sincs eldöntve még. Semmi sincs lefixálva. Megvalósulhat, de jelenleg nem tudom ezt. Vannak pletykák arról, hogy Nasser Al-Attiyah bevonásra kerül, de amikor a pilóták bevonásra kerülnek, mindig azt kérdezik, milyen termékek elérhetőek. Azt mondtuk Nassernek, mint ahogyan mindenki másnak is, hogy van némi lehetősége az R5-nek, mivel vizsgáljuk ezt az ügyfélterméket, de ennyi. Azt illetően, hogy a versenyautók milyen területe felé mozdulunk el, a Hyundai, mint a ralisportban részt vevő gyártó meg fogja nézni, hogy vannak-e más lehetőségek is” – mondta el a francia szakember.

„Jelenleg azt vizsgáljuk csak tehát, hogy tudunk-e olyan ügyfélterméket fejleszteni, mint amilyet a vetélytársaink fejlesztenek. Jelenleg csak azon a szinten vagyunk, hogy nézzük, tanulmányozzuk, hogyan, milyen úton lehetséges ez. Ami azon pletykákat illeti, hogy R5-ös projektbe kezdenénk, természetesen van lehetősége az R5-nek, de néhány másiknak is, mint amilyen az R2 vagy mások.”

És hogy mi az esélye az R5-nek? „Nem jön automatikusan ez a kategória. Egy olyan programban, amiben érintett a marketing is, ha promótálnod kell egy modellt, úgy gondolom, elég logikus, ha egy gyártó azt nézi, hogy hogy tud-e a különböző kategóriákra termékeket fejleszteni. Egy gyártónak, aki részt vesz az autósportban, az az érdeke, hogy sok autója legyen ott.”

 

Andrew

 

2014. december 1.