Get Adobe Flash player

Az M-Sport 2015-ös WRC fejlesztése - További fejlesztések a Fiesta WRC-n

 

További fejlesztések a Fiesta WRC-n

A Portugál Rally-n mutatta be az M-Sport a legújabb specifikációjú Ford Fiesta RS WRC-t. Bár kívülről nem látható, a masina jelentősen megújult, és további fejlesztések is kilátásban vannak.

„Az új Ford Fiesta RS WRC autó folyamatosan fejlődik, úgyhogy egyre több várható tőle” – nyilatkozta Malcolm Wilson, az alakulat vezetője. „A versenyzők és a mérnökök folyamatosan tökéletesítik a beállításokat, és néhány fejlesztett alkatrészen is dolgozunk. Van a látómezőnkben néhány műszaki javítás is – ezek nem igényelnek homologizációt – és a felfüggesztésen, valamint a differenciálműveken is van némi munkánk. Arról is döntöttünk, hogy 2016-ban maradunk ennél az autónál, és a szezon folyamán néhány további fejlesztéssel folytatjuk. A figyelmünk azonban nagyrészt az új szabályok szerinti 2017-es autón van már.”

A csapat a Deutschland Rallye használta először az új specifikációjú autót aszfalton. „Nem nagy különbség vezetni” – mondta el a csapat egyik pilótája, Elfyn Evans azzal kapcsolatban, hogy más-e a kocsi a korábbi változathoz képest. „A legnagyobb nyereség a motor felől jön, a felfüggesztés és az ugratókon mutatott kezelhetőség azonban nagyon hasonló. Bizonyos területeken ugyanakkor van némi fejlődés.”

 

Andrew

 

2015. augusztus 24.