Get Adobe Flash player

Ami a rali világbajnokság színfalai mögött van

WRC behind the stages – Antony Warmbold blogja

 

Beleszületett a ralisportba, hiszen édesapja, Achim is a kormányt tekergette a gyorsasági szakaszokon. És nem is akárhogyan: Jean Todt navigálásával megnyerte a csaknem káoszba fulladt 1973-as lengyel világbajnoki futamot!

Antony Warmbold mindössze 22 éves volt, amikor apja oldalán elrajtolhatott élete első világbajnoki futamán, a következő esztendőben, 2001-ben pedig már ő vezette a Toyota Corolla WRC-t. Két évvel később privátként, de az M-Sport csapatában lett a világbajnokság állandó résztvevője, akiknél aztán három idényt húzott le. 2006-ban reális esélye mutatkozott a Red Bull Skodához igazolni, illetve beleülni egy Peugeot-ba, de egyik lehetőség sem jött össze. A német nemzetiségű Warmbold ekkor befejezte raliversenyzői karrierjét, melynek során világbajnoki szinten nem tudott felmutatni kimagasló eredményeket. Ennek okairól és a világbajnokság hátteréről 2011-ben megkezdett blogjában (www.wrcbehindthestages.blogspot.hu) mesél.

„Miután nem vezettem többet a Fordot, eltartott egy ideig, hogy meglássam a teljes képet, mi is történt pontosan abban a három évben, amíg náluk mentem. Akkoriban a következő volt a mentalításom: ami dolgok megtörténnek veled, tartsd meg magadnak és foglalkozz velük. Az évek során azonban változott a hozzáállásom. A munkám miatt, hogy az építőiparral, ügyvédekkel, közjegyzőkkel kell foglalkoznom minden nap, fejlődött a meglátásom azzal kapcsolatban, hogy miként működnek a világ dolgai. Egy nap rájöttem, hogy ami a Fordnál történt, valami különleges dolog volt, és úgy éreztem, meg kell ezt osztanom másokkal is.

Úgy döntöttem egy nap, hogy blogot fogok írni. Nem akartam megbánni az életem során később, és azt gondolni, ’miért maradtál csendben?’.

Abszolút lövésem sem volt, hogy az embereket ennyire érdekli, amit mondok. Nagyon meglepődtem, amikor láttam a látogatottságot, megérintett az a támogatás, amit kaptam. Azon is meglepődtem, amikor elkezdtem e-maileket kapni azoktól, akik hasonló sztorikat éltek át.”

A superally.hu-t az a megtiszteltetés érte, hogy a szerző engedélyével közölheti ezeket az anyagokat.

 

A tippért köszönet Magyar Bencének!

 

Andrew