Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Küszöbön a Toyota bejelentése

 

Küszöbön a Toyota bejelentése

Több forrás is megerősítette már, hogy a Toyota pénteken jelenheti be a rali világbajnoki visszatérését, miután aznap közlik a 2015-ös autósport programjukat.

A bejelentésre tokiói idő szerint délután 1 órakor kerül sor, ami közép-európai idő szerint hajnali 5 órát jelent. A japán cég várhatóan ekkor erősíti meg, hogy 2017-től ismét részt vesz a ralisport csúcskategóriájában.

A Toyota 1999-ben búcsúzott a sorozattól a Forma-1 kedvéért. A vállalat jelenleg a hosszútávú világbajnokságon vesz részt, melyet Anthony Davidsonnal és Sebastien Buemivel sikerült is megnyernie 2014-ben.

A japán gyáróriás az utóbbi időben egyre nagyobb lelkesedéssel beszélt a ralisportba történő visszatérésről, de annak menetrendjét nem határozta meg eddig. A japánból származó médiaértesülések szerint a Toyota most azonban ennek bejelentésére készül.

„Amennyiben nem említik meg a rali világbajnokságot a pénteki konferencián, nehéz lenne bármit is idejében elvégezni a 2017-ben érkező új szabályokig. A történet az, hogy lesz valami” – értesült egy japán forrásból az Autosport magazin.

 

Andrew

 

2015. január 29.