Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Üdvözlik a Toyotát a többiek

 

Üdvözlik a Toyotát a többiek

Örömmel fogadta a Toyota rali világbajnoki visszatérésének bejelentését a promóter és a sportágban jelen lévő többi csapat.

A WRC Promoter első embere, Oliver Ciesla üdvözölte a hírt, mely egy megerősítés a sorozat számára. A rali világbajnokságon jelenleg három gyári csapat van jelen a Volkswagen, a Citroen és a Hyundai révén, valamint a Ford korábbi alakulataként az M-Sport.

„A Toyotának hosszú és figyelemreméltó története van az autósportban, főként a rali világában, mi pedig örömmel üdvözöljük azt, hogy az automobil iparág egyik óriása visszatér a rali világbajnokságra. A Toyota bejelentése egy ötödik gyártót hoz a rali világbajnokságra, beleértve hármat a világ öt legnagyobb eladásokkal bíró autós cégéből. A legutolsó szezon, melyben ennyi gyártó képviseltette magát, 2006 volt” – mondta el Ciesla.

„Izgalmas látni, hogy azon gyártók mellett, akik versengenek már a bajnokságban, mások is ráébrednek, hogy a rali világbajnokságon vállalt kötelezettségvállalás hasznot hoz az üzletükben. Tiszta kapcsolat van a World Rally Car-ok és azon járművek között, amiket az utakon vezetünk, ez egy erős marketingeszköz. A rali világbajnokság egy igazán hiteles sorozat, ez pedig pozitívra fordít egy szimpatikus képet a résztvevő márkák számára” – fejezte be gondolatait a világbajnokság promóterének képviselője.

„Természetesen egy nagyon jó hír a rali világbajnokság számára az, hogy egy ilyen márka visszatérését láthatja 2017-ben” – mondta el a Citroen Racing vezetője, Yves Matton. „Nem mondhatnám, hogy meglepődtünk, mivel tudtuk, hogy ez hamarosan be fog következni. Miután öt márka képviseli magát a bajnokságban, azt mondhatjuk, hogy egy fantasztikus felállásunk van a rali világbajnokságon és nagyon boldog vagyok, hogy a Citroen részese ennek. A legnagyszerűbb rekordokkal rendelkező gyártók egyike vagyunk, és remélem, hogy az új versenyzők jelenléte meg fogja erősíteni a bajnokság versengésének színvonalát.”

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója a következő gondolatokat fejtette ki a japán gyár bejelentését követően: „Egy fantasztikus hír az, hogy a Toyota rali világbajnoki visszatérését láthatjuk – ez egy megerősítése annak, hogy a sport egyre erősebbé válik. Minél több gyártó van, annál jobb, én pedig várom már, hogy szoros versenyeket lássak a következő szezonokban. Az a tény, hogy a világ legnagyobb eladásokkal bíró öt autógyártója közül három aktívan versenyzik a rali világbajnokságon, nagy lendületet ad a bajnokságnak.”

A világbajnok alakulat egy videóüzenetben gratulált. „A Volkswagen üdvözli a rali világbajnokságba visszatérő Toyotát. A Toyota nagy örökséggel rendelkezik a rali világbajnokságon, mi pedig várjuk már, hogy igazi küzdelmeket és igazi versenyt vívjunk, amikor visszajöttök. Köszönjük, hogy visszatértek és csatlakoztok a rali világbajnoksághoz” – üzente Jost Capito, a német csapat első embere.

Ezt követően a Volkswagen nagykövete, Luis Moya vette át a szót, aki Carlos Sainz navigátoraként jelentős sikereket ért el a japán gyártó színeiben. „Öröm számomra, hogy a Toyota visszatérését láthatom. Jómagam két bajnokságot nyertem velük és Carlos-szal. És van egy dolog, amit megígérhetek: nem fogok behajítani egy sisakot a hátsó ablakon keresztül!” – utalt Moya az 1998-ban az utolsó futam utolsó gyorsasági szakaszának utolsó méterein műszaki hiba miatt történt kiesésükre, ami után a világbajnoki cím elvesztése miatt érzett dühében bevágta a bukósisakját a Corolla WRC hátuljába – a zárt hátsó ajtó üvegén keresztül.

 

Andrew

 

2015. február 3.