Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Újabb fiatalok a Toyotánál

 

Újabb fiatalok a Toyotánál

 

Azok után, hogy a Toyota februárban bejelentést tett arról, hogy a jövő japán ralipilótáinak kinevelésébe kezd, május végén meg is neveztek két versenyzőt.

Daiki Arai                                                                           Takamoto Katsuta

Az egyikük a 21 éves Daiki Arai, a másikuk az Arainál egy évvel idősebb Takamoto Katsuta. Arai annak a Toshihiro Arainak a fia, aki hosszú ideig volt jelen a rali világbajnokságon, két alkalommal is a PWRC sorozat győzetésévé avatták és tagja volt a Subaru ralicsapatának is. Katsuta a hatszoros japán ralibajnok Norihiko Katsuta sarja.

A Toyota célja az, hogy a két ifjú közül legalább az egyik állandó résztvevője legyen a jövőben a rali világbajnokságnak. A srácok ismert trénerekkel, Tommi Makinennel és Mikko Hirvonennel dolgoznak majd együtt. Mind Arai, mind Katsuta rajthoz fog állni az idei világbajnokság lengyel és finn viadalán, emellett azonban a japán bajnokság futamain is részt vesznek majd.

Mindkét fiatal részt vett a Toyota GAZOO Racing Challenge-en, amit azért hoztak létre, hogy ifjú, 26 év alatti japán pilótákat képezzenek az autósportok különböző szakágaiba. A hetvenegy jelentkező közül négy vehetett részt a végső ralis kiválasztáson Finnországban, ahol fizikai és vezetési teszteken kellett helyt állniuk. A Makinen által vezetett zsűri Arait és Katsutát találta a legjobbnak.

A fiatalok programjával párhuzamosan fut a Toyota Motorsport európai bázisú projektje, melynek Eric Camilli, valamint Teemu Suninen a részesei, ők részt vesznek a Yaris WRC fejlesztési munkálataiban is.

 

Andrew

 

2015. június 7.