Get Adobe Flash player

Hírek: Toyota Yaris WRC - Makinen lesz a Toyota csapatvezetője

 

Makinen lesz a Toyota csapatvezetője

Várhatóan kedden jelenti be a Toyota Tommi Makinen kinevezését, mely szerint a négyszeres világbajnok lesz a gyár új ralicsapatának vezetője.

Makinent akkor hozták összefüggésbe a japán különítménnyel, amikor tavaly egy GT86-os raliautót készített csapatával, az évek óta N csoportos Subaruk építésével és versenyeztetésével foglalkozó Tommi Makinen Racinggel a Toyota Motor Corporation elnöke, Akio Toyoda számára. Az egykori versenyző azóta is szoros kapcsolatban maradt Toyodával, japán források szerint pedig ezen a héten írják alá a megállapodást Nagoyában.

Az értesülések szerint a Toyota Motorsport GmbH-t, melyet teljes egészében a Toyota Motor Corporation birtokol, nem vonták be a döntésbe. Az Autosport megkeresésére senki sem volt elérhető Kölnben, a Toyota Motorsport GmbH bázisán, ugyanakkor TMG-s források azt nyilatkozták, hogy a cég folytatni fogja a Yaris WRC-vel a saját fejlesztési programját.

A Makinen kinevezésével kapcsolatos hírt várhatóan a GAZOO Racing, a Toyota Motor Corporation japán autósport részlege fogja kiadni, a programnak azonban európai bázisa lesz. „Nincsen arra utaló jel, hogy a program bázisa Japánban lenne, ez nem a legjobb útja a logisztikának. Európában kell annak lennie” – mondta el egy japán forrás.

Toyoda január végén jelentette be, hogy a Toyota 2017-ben, tizenhét év távollét után visszatér a rali világbajnokságra, melyen egykor domináns szerepet töltött be.

 

Andrew

 

2015. július 6.