Get Adobe Flash player

Hírek: RK World Rally Team - A költségvetésen múlhat Kubica ralis jövője

 

A költségvetésen múlhat Kubica ralis jövője

Robert Kubica úgy véli, a mostani lenne a legrosszabb időpont abbahagyni az éppen csak alakuló ralis pályafutását.

A lengyel pilóta nemrégiben azt nyilatkozta, a rali mellett más opciókat is fontolgat 2016-ra, beleértve azt is, hogy két, World Rally Car-ral eltöltött igencsak frusztráló szezon után visszatér a pályaversenyzéshez. Az idei szezon zárultával azonban a világbajnokság legtöbb fordulóján kétszer is részt vett már, így vonakodva dobná sutba mindazt a tudást, amit összeszedett eddig. A 2015-ös szezonzárón, a Brit Rally-n kilencedikként futott célba a privát felkészítésű Ford Fiesta WRC-jével, de úgy érezte, hogy akár a legjobb ötben is végezhetett volna a nehézségek, a differenciálmű problémák és a defekt nélkül.

„Őszintén szólva úgy gondolom, ez lenne a legrosszabb időpont befejezni” – mondta el Kubica wrc.com-nak. „Az utóbbi öt vagy hat versenyen sokkal inkább úgy éreztem magam, mint egy érett raliversenyző. Dolgok, melyek megijesztettek a múltban, most már normálisak számomra, mivel egynél többször is keresztülmentem rajtuk.

Amikor kényelmesebben érzed magad a kocsiban, jobban vezetsz, gyorsabban vezetsz, és sokkal inkább raliversenyzőnek érzem magam, mint valaha. A tapasztalat, amit minden egyes versenyen gyűjtesz, még ha tizenkét hónapot is kell várnod, sokat számít.”

Az egy Forma-1-es nagydíjgyőzelemmel és WRC 2-es bajnoki címmel is rendelkező lengyel pilóta nem zárta ki, hogy a rali világbajnokságon fog versenyezni jövőre is, abban azonban hajthatatlan, hogy nem fog visszatérni a gyorsasági szakaszokra, még a monte-carlói nyitófordulóra sem, ha nem lesz meg a megfelelő háttere és felkészülési lehetősége.

„A monte-carlói egy olyan verseny, amire megfelelően fel kell készülnöd. Nagyon sok tesztelést igényel különböző körülmények között, ami pedig nagy büdzsét igényel. Először is látnom kell, hogy rendelkezésemre áll-e a büdzsé, hogy megfelelően felkészülhessek. Amennyiben fel tudok készülni megfelelően, ott leszek. Ha nem, maradok otthon” – osztotta meg gondolatait Kubica.

 

Andrew

 

2015. november 20.