Get Adobe Flash player

Az R4-Kit formula - Daciával a Montén

 

Daciával a Montén

 

Egy érdekes, új típusú raliautó mutatkozik be a rali világbajnokságon, a ralisportban igencsak ritkán látott márkának számító Dacia R4-es változatát az olasz Ermanno Dionisio fogja vezetni a Monte-Carlo Rallye-n.

A Dacia Sandero az FIA nemrégiben bevezetett R4-Kit szabályai szerint készült, mely az új kategóriabesorolások szerint az Rally 2-Kit megnevezést kapja, és egy alacsony költségvetésű formulát takar.

A Sandero R4-et a spanyol ASM Motorsport építette, és tavaly rajhoz is állt már, Spanyolországban rendezett murvás versenyek mellett az aszfaltos Condroz Rallye-n is futott Belgiumban.

A francia Oreca által fejlesztett kitből épített autó 1,6 literes turbófeltöltéses motorral, ötsebességes váltóval és négykerékhajtással rendelkezik, az ASM pedig azt állítja, hogy mindössze fél másodperccel lassabb kilométerenként, mint R5-ös (a jövőbeli Rally 2-es) vetélytársai.

Nem a Dacia lesz az egyetlen R4-es kocsi a Monte-Carlo Rallye mezőnyében, de ott lesz egy Fiat MR 500X is. A francia Milano Racing által épített versenygép kormánya mögött a gall Raphael Astier foglal majd helyet.


A fotók a 2019-es Barum Rally-n készültek arról a Dacia Sandero R4-ről, mely a Montén is rajthoz áll:

Andrew

 

2020. január 23.