Get Adobe Flash player

Az R4-Kit formula - Az R4-Kit első tesztje

 

Az R4-Kit első tesztje

Stephane Sarrazin részvételével megkezdődtek az Oreca Toyota Etios R4-esének fejlesztési tesztjei. Ez volt az első alkalom, hogy egy, az új szabályok szerint épített autó kipróbálásra került.

A magny-cours-i cég szeptember 18-án bonyolította le a shakedown-t a paul ricardi versenypályán, a következő napon pedig a környék murvás útjain futott az autó. Az Oreca R4-Kit projektvezetője, Matthieu Bassou a következőkről számolt be: „Nem voltak problémáink a tesztelések első napján. Magabiztosságot adott az első nap.”

Ennek során 131 kilométert futott az Etios, a célja pedig az most az Orecának, hogy folytassák azt a munkát, amivel megbízhatóvá teszik a kitet és hogy megfelelő alapokkal kezdhessék meg az ügyfélcsapatok kiszolgálását.

A következő hetekre három tesztet ütemeztek be, keverve az aszfaltos és murvás alkalmakat, hogy aztán készen álljanak az FIA által jóváhagyott kit 2017 év végi, 2018 év eleji értékesítésére.

Az R4-Kit koncepciója szerint a négykerékhajtást és turbófeltöltéses motort tartalmazó, standard egységekből álló kit a kisebb méretű sorozatgyártású autók széles skálájába lesz beépíthető.

 

Andrew

 

2017. szeptember 24.