Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Ostberg stílust vált

 

Ostberg stílust vált

Mads Ostberg úgy véli, gyorsulni fog, miután radikális változtatásokat hajtott végre vezetési stílusán, hogy az jobban passzoljon a Citroen DS3 WRC-hez.

A norvég pilóta az M-Sport által épített Ford Fiesta WRC-t vezette az elmúlt három szezonban, így véleménye szerint kihívás átállni a DS3 WRC-re a francia csapatnál az ottani bemutatkozó szezonjában.

Bár az Argentin Rally előtt az egyéni pontverseny harmadik helyét foglalja el a bajnokságban, Ostberg azt tervezi, új vezetési stílussal folytatja a kísérletezést annak érdekében, hogy még versenyképesebb lehessen.

„Nagyon igyekszem, hogy alkalmazkodjak az autóhoz. Egy Fiestával mentem három évig, nagy lépés átülni a Citroenbe” – nyilatkozta Ostberg. „Próbáltam átállítani a DS3-at, hogy megfeleljen nekem, és egy kicsit több csúsztatással vezethessem, mint ahogyan azt tettem a Fiestával is. De rájöttem, hogy ez nem annyira könnyű, a Citroen mögött teljesen más a teória.”

A 26 éves versenyző emiatt hasonló módon állítja be autóját, mint ahogyan azt a sokszoros világbajnok Sebastien Loeb tette, amikor a DS3 WRC-vel mindenkit legyőzött. A Loeb által alkalmazott hangolással a kocsi sokkal semlegesebb volt, mint amit Ostberg megszokott, az a beállítás egyenesebb és sokkal mélyebb fékezéseket követelt meg a kanyarok előtt, mielőtt a kocsit befordította volna pilótája a kanyarba.

„Sokkal inkább az autó elejét vezeted, nagyobb az alulkormányozottság” – magyarázta Ostberg. „Az autó sokkal stabilabb, bekanyarodáskor a folyamatos fékezés megfelelő nyomást helyez az első kerekekre, hogy be tudjon fordulni a kocsi. Ez számomra egy különleges útja a vezetésnek, folyamatosan fejlődök benne. Egyre gyorsabbá tesz.”

Ostberg száraz körülményeket remél az argentin viadalra, mivel elmondása szerint a nedves murva miatt lecsökkent tapadás nehezebbé tenné új vezetési stílusának alkalmazását.

 

Andrew

 

2014. április 27.