Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Yves Matton a Citroen jövőjéről

 

Yves Matton a Citroen jövőjéről

 

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton arról számolt be, hogy 2015-ig kötelezték el magukat a rali világbajnoksággal, de Abu Dhabival van egy opciójuk a 2017-ig történő maradásról.

„Abu Dhabitól 2013-tól 2015-ig van elkötelezettségünk, utána pedig két további évre opciónk” – mondta Matton. „2015 után ez inkább az FIA döntésén múlik, hogy milyen lesz a rali világbajnokság, milyenek lesznek az autók és hogy milyen lesz a formátum. Nagyon sok tárgyalás, egyeztetés van most a porondon, de bízom abban, hogy megoldást találunk és hogy olyan pozícióban leszünk, hogy azt mondjuk az igazgatótanácsnak, a rali világbajnokság egy jó opció 2015 után.”

Mindközben a csapat elkezdett dolgozni a DS3 WRC-n, mely a következő szezonra az eddigi legradikálisabb módosításokon esik át. A következő évben egy új homologizációs ciklus kezdődik a World Rally Car-ok számára, ugyanakkor a technikai előírások nem változnak a következő két idényben.

Matton már akkor beszélt arról, hogy a DS3 evolúciós munkálatai megkezdődtek, amikor a Citroen Racing túraautó világbajnoki programja útjára indult. „Nem mondom el pontosan, hogy mit fogunk csinálni, de tudjuk, hogy az autó három specifikus területén akarunk dolgozni. Ez lesz a legnagyobb változás, amit csinálunk, amióta kijöttünk a DS3-mal.”

 

Andrew

 

2014. július 5.