Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen pilótái a jövőjükért küzdenek

 

A Citroen pilótái a jövőjükért küzdenek

A Citroen versenyzői, Mads Ostberg és Kris Meeke a következő három futamon azért is küzdenek, hogy 2015-ben is a DS3 WRC volánja mögött foglalhassanak helyet. A Citroen csapatvezetője, Yves Matton azt mondja, a szeptemberben megrendezésre kerülő Ausztrál Rally előtt semmiképpen nem fog döntést hozni arról, hogy a jövő évben kik fogják képviselni alakulatát a rali világbajnokságon.

Matton az Autosport magazinnak a következőket mondta el: „Az év első részére az volt a terv Kris és Mads számára mindig, hogy tanulják az autót és szerezzenek tapasztalatot, de azzal, hogy elkezdődik a szezon második része, meg kell próbálniuk eredményeket hozni.

Legalább három versenyt kell nekik adnom, mielőtt a következő évről gondolkodom. Ott lesz nekik Finnország, Németország és Ausztrália, aztán meglátom a dolgot.”

Meeke rendelkezik már tapasztalattal a következő három versenyről, és azt mondja, nem jelent számára problémát a kiválasztási folyamat. „Nem foglalkozom azzal, hogy mi lehet vagy mi nem lehet az eredménye a következő három futamnak. Azt mondtam a szezon kezdetétől, hogy a tudás egy fontos tényező lesz, nekem pedig elég kevés tudásom volt az év kezdetének versenyeiről. Most azonban más a helyzet, olyan futamokra megyünk, amelyeken indultam már, ami nagy különbségeket eredményez.”

Ugyan Matton sebességet vár innentől kezdve versenyzőitől, nem mulasztotta el megjegyezni Meeke relatív értelemben vett tapasztalatlanságát, hiszen az észak-ír pilóta mindössze tizenhat világbajnoki futamon indult eddig csúcskategóriás kocsival.

Matton így nyilatkozott arról, hogy mit vár Meeke-től a hétvégi finn futamon: „Úgy gondolom, Kris jól fog tudni teljesíteni azokon a szakaszokon, melyeken tavaly is ment, és nem annyira jól azokon, amiket nem ismer. Nem kérünk tőle különösebb eredményt, sokkal inkább azt, hogy mutassa meg, mit is tud az egyes szakaszokon.”

 

Andrew

 

2014. augusztus 1.