Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Matton bírálja a következetlen büntetéseket

 

Matton bírálja a következetlen büntetéseket

A Citroen Racing vezetője, Yves Matton kritikát fogalmazott meg Kris Meeke büntetésével kapcsolatban. A francia alakulat versenyzője az Ausztrál Rally szombati napján levágott egy kanyart, emiatt megbüntették. Matton úgy véli, e nélkül a dobogón végzett volna a DS3 WRC pilótája.

Meeke és navigátora, Paul Nagle szombaton este negyedikként érkezett a szervizparkba, és mindössze 1,5 másodpercre volt a harmadik helyen álló Andreas Mikkelsentől. A csata azonban ezt követően megszakadt, miután a sportbírók a britet 61 másodperces büntetéssel sújtották, mivel a tízedik szakaszon a füvön átvágva teljesített egy kanyart. A citroenes emiatt a negyedikről az ötödik pozícióba csúszott vissza.

A júniusban megrendezett Lengyel Rally-n éppen Mikkelsen volt az, akit a versenybíróság megrótt egy hasonló kanyarlevágás miatt. A norvég akkor ötezer eurós büntetést kapott, valamint figyelmeztették, hogy amennyiben megismétlődik az eset, kizárással sújtják.

Matton a következőket nyilatkozta az ausztrál viadalt követően: „Nem tudom máshogy kommentálni Kris büntetését, minthogy azt mondom, nem következetesek a döntések a hasonló eseteknél. De ez ilyen. Nem tudunk ennél többet tenni. Csak remélni tudom, hogy amennyiben újra ilyen történik, nagyobb következetesség lesz a döntésekben.”

Meeke a vasárnapi nyitó szakaszon átvette a negyedik pozíciót, de Mikkelsenre nem sikerült visszazárkóznia. Matton úgy véli, versenyzője megnyerte volna a csatát a büntetés nélkül.

„Nem tudom, hogy Andreas ugyanazt a gumiválasztást eszközölte volna vasárnap reggel, ha még mindig csatában lett volna, ez egy kérdőjel marad, de az biztos, hogy Kris be tudta volna biztosítani a harmadik helyet. Ha nem vesszük számításba a büntetést és azokat az időket nézzük, amiket teljesített, úgy gondolom, Kris számára lehetséges lett volna valahol harminc és harmincöt másodperccel a győztes mögött lemaradva végezni. Azzal a tapasztalattal, ami neki van, ez egy remek teljesítmény volt.”

A pilótáját dicsérő Matton egy másik fórumon utalást tett arra is, hogy az ausztrál verseny után már tiszta látószöggel fog rendelkezni a csapat jövő évi versenyzői felállását illetően, azonban a francia futamot megelőzően valószínűleg nem fogja még meghozni ezzel kapcsolatos döntését.

 

Andrew

 

2014. szeptember 18.