Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - A Citroen hamarosan dönt a WTCC-ről

 

A Citroen hamarosan dönt a WTCC-ről

A Citroen Racing csapatvezetője, Yves Matton megerősítette, a 2014-es túraautó világbajnoki szerepvállalásukról heteken belül döntenek, és bizakodó, hogy pozitív döntés fog születni.

A WTCC promótere, Marcello Lotti azt remélte, a múlt hét végére véglegesítik a sorozat 2014-es szabályait, de ez nem történt még meg. A Citroen belépése viszont az új előírásoktól függ.

A gallok februárban tesztelték már a DS3 pályaautózásra megfelelő változatát, de valószínűleg nem ezzel a modellel indulnának a világbajnokságon. Az viszont biztos, hogy egyik pilótájuk a kilencszeres rali világbajnok Sebastien Loeb lenne.

Matton kitart amellett, hogy az esetleges WTCC-s szerepvállalás nem lesz hatással a Citroen rali világbajnoki szereplésére, és nem következik be az, amiről már spekulációk láttak napvilágot, nevezetesen hogy a franciák elhagynák a ralisport legmagasabb szintjét.

„Csak azt tudom mondani, amit december óta mondunk: Abu Dhabival három éves megállapodást kötöttünk. Semmi sem változott eddig, semmi oka nincs annak, hogy ne lennénk itt jövőre.”


Andrew

 

2013. június 24.