Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 WRC - Loeb üzent Mattonnak

 

Loeb üzent Mattonnak

Sebastien Loeb elutasítja a Citroen megkeresését, hogy további rali világbajnoki futamokon vegyen részt idén, amivel segítené a gyár eredményes szereplését.

Egyre gyakoriabbak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy a kilencszeres világbajnok a tervezett négynél több futamon venne részt a jelenlegi szezonban. Yves Matton, a Citroen Racing vezetője a Motorsport News-nak el is árulta, beszélni fog Loebbel arról, hogy a francia legalább két viadalon álljon rajthoz pluszban.

A Citroen küszködik sikerbajnoka nélkül, 45 pontos hátrányban vannak már a Volkswagen mögött a gyártói bajnokságban a rosszul alakult Szardínia Rally után, ahol idén első alkalommal egyik versenyzőjük sem tudott dobogóra állni.

Loeb a Pikes Peak verseny edzése és kvalifikációja után nyilatkozott a témában: „Yves már egy ideje szeretné, ha több ralin indulnék, de úgy érzem, nem igazán akarom ezt, ez ugyanaz az érzés, mint amit az év eleje óta érzek, és ezt sohasem titkoltam. Másrészről nehezen is menne, mivel nem nagyon van időm. Ha a Pikes Peak-et nézzük, a jövő hétvégére hazamegyek, ami nyolc hét után az első hétvégém lesz otthon. Ez az, ami miatt nem szeretném ezt csinálni. Az egy futam, amit nem bánnék teljesíteni, Németország, de előtte is dolgom lesz, úgyhogy azt is csak pályabejárás nélkül tudnám teljesíteni, ami nem hiszem, hogy jó ötlet lenne. Ami a többit illeti, nem igazán jöhet számításba. Az igazat megvallva még nem véglegesítettem a naptáramat, de nem érzem, hogy ez működhetne.”

 

Andrew

 

2013. június 28.