Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A menetképes Polót Frankfurtban mutatják be

 

A menetképes Polót Frankfurtban mutatják be 

A Volkswagen Motorsport a Frankfurti Nemzetközi Motor Show-n állítja ki a Polo R WRC menetképes változatát.

Miután a Szardínia Rally-n leleplezte az autó demó változatát, a német gyár első alkalommal adott jelzést a nagyközönségnek és a sajtónak arról, hogy hogyan fog kinézni autójuk a rali világbajnoksághoz történő csatlakozáskor.

„Februárban kezdtünk el dolgozni a Polo R WRC koncepcióautó megtervezésén” – mondta el Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport vezetője Frankfurtban. „Most már abban az állapotban vagyunk, hogy bemutathatjuk az első menetkész járművet, melyet aztán széleskörű tesztelésnek vetünk alá. Ez egy nagyon fontos lépés ahhoz, hogy 2013-ban csatlakozhassunk a rali világbajnoksághoz. Nagyon elégedett vagyok, hogy csapatunknak ilyen rövid idő alatt sikerült megépítenie az autót. Büszke vagyok arra, hogy a nyilvános bemutatóra a frankfurti IAA-n kerülhetett sor.”

A Polo R WRC az utcai Polo alapjaira épül, mely jelentős eladási sikereket könyvelhet el világszerte. Az autót a WRC-kre vonatkozó technikai előírások szerint egy 1,6 literes direkt befecskendezéses, turbófeltöltéses TSI motor fogja hajtani, melynek teljesítménye 300 lóerő körül alakul. A kocsiba szekvenciális sebességváltót építenek, a Polo R WRC négykerékhajtással, bukócsővel és aerodinamikai módosításokkal rendelkezik.

 

Andrew

 

2011. szeptember 19.