Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvala nem akar váltani

 

Latvala nem akar váltani

Jari-Matti Latvala azt mondja, nincs szándékában elhagyni a Volkswagent a Toyota kedvéért annak ellenére, hogy a spekulációk összekötötték a nevét a japán gyár rali világbajnoki visszatérésével.

Csaknem két évtizedes kihagyás után jön vissza a Toyota a következő szezonban, Latvaláról pedig úgy hírlett egyes források szerint, hogy tárgyalásban van a Toyota GAZOO Racing vezetőjével, Tommi Makinennel.

A finn pilóta azonban kitart amellett, hogy a négyszeres világbajnok honfitársával történt beszélgetések kizárólag társasági szintűek voltak, és legalább 2018-ig jelenlegi csapatával marad. „A jelenlegi terveim a Volkswagennel kapcsolatosak” – nyilatkozta az Autosport magazinnak. „Nagyszerű, hogy a Toyota visszatér a világbajnokságba, de 2016-ban, ’17-ben és ’18-ban nem gondolkodok a Toyotán vagy fontolgatom őket. Amikor egy bajnokságot nyert autód van, nagyon-nagyon kockázatos mindig is az, hogy leugorj a fedélzetről.”

Latvala a most induló idényben arra fog koncentrálni, hogy megállítsa a domináns szerepet betöltő csapattársát, Sebastien Ogier-t, aki sorra nyeri a versenyeket és a világbajnoki címeket. „Sosem voltam annyira sikeres a szezon első felében” – mondta. „Általában az év második felére kellett várnom, azokon a versenyeken jól mentem. Taktikáznom kell tehát most. A taktika pedig az lesz, hogy nem próbálok megnyerni minden versenyt, a pódiummal kell megelégednem néha és várni a második félévre, ami jobban passzol hozzám.”

 

Andrew

 

2016. január 21.