Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier tanuló marad

 

Ogier tanuló marad

Sebastien Ogier azt mondja, annak ellenére, hogy három világbajnoki címet szerzett sorozatban, mindig tanul, és ez idén sem lesz másként.

A Volkswagen Motorsport pilótája 2013-tól megállíthatatlan a rali világbajnokságon, a legutóbbi három idényben és annak harminckilenc viadala során huszonöt futamgyőzelmet gyűjtött be. A 2016-os szezonban is ő számít a favoritnak, ugyanakkor azon a véleményen van, hogy nem állhat meg itt és mindig is a ralisport egy tanulója marad.

„Azt gondolom, hogy ameddig tanulsz, addig fejlődsz” – magyarázta Ogier. „Ha leállsz a tanulással, nem haladsz jó irányba, nem maradsz stabil, és lefelé fogsz menni. A tapasztalatról beszélünk már az autómmal, a csapatommal, a navigátorommal kapcsolatban, sokat tanulunk, de az egyik rész, ahol erősebb vagyok, hogy sokkal kisebb nyomás nehezedik a vállaimra.

Bármi is történik, világbajnokká váltam és elértem az álmomat, egynél többször is. Nem mondom azt, hogy zsebben van ez és nem foglalkozom az eredménnyel, ez nem igaz. Továbbra is élvezem az esélyt, hogy ilyen fantasztikus autókat vezethetek, és a nyugodt érzéssel remélem, hogy jó teljesítményt tudok nyújtani ismét.”

A francia pilóta örömét fejezte ki a szezon első futama, a Monte-Carlo Rallye előtt, hogy olyan versenyzők ellen mérheti össze tudását, akik az M-Sport által felkészített Fordokat, vagy a Hyundai új i20 WRC-it vezetik.

„Izgatott vagyok, hogy ennyi ember küzd, és lelkesen figyelem, mit tesznek. Remélni tudom csak, hogy nem túl sokat” – mondta. „Jó, hogy erős a versengés, tavaly nem volt rossz. Oké, korán megszereztük a címet, de ha megnézzük a versenyeket, sokat kellett nyújtanom. Néhány alkalommal elmondtam már, hogy a tavalyi év volt a valaha volt legjobb szezonom, ennek során voltak a legjobb eredményeim, amit valaha elértem, és nem lesz könnyű felülmúlni ezeket, de ez a célom.”

Ogier az idénynyitón a harmadik Monte győzelméért küzd, ha pedig sikerülne megvédenie a világbajnoki címét, az a negyedik koronát jelentené számára, amivel Juha Kankkunenhez és Tommi Makinenhez csatlakozhatna a ranglistán.

 

Andrew

 

2016. január 23.