Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Sainz tesztelte először a Polo R WRC-t

 

Sainz tesztelte először a Polo R WRC-t 

A Volkswagen egy újabb lépést tett a rali világbajnokság felé akkor, amikor Carlos Sainz és Dr. Ulrich Hackenberg egy rövid tesztet tartott a Polo R WRC-vel Németországban.

A kétszeres világbajnok Sainz és Dr. Hackenberg, a Volkswagen fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja a Trierhez közeli Veldenzben, a szőlőültetvények közötti tette próbára az autót, ott, ahol a világbajnokság német futama is fut. Körülbelül száz kilométert teljesítettek.

A Volkswagen megerősítette, a 2,8 szakaszon tartott, az autó intenzív tesztprogramjának kezdetét jelentő próbák alatt nem tapasztaltak semmilyen problémát.

„A Polo R WRC-vel tartott első teszt egy különleges pillanat, egy nagyon fontos mérföldkövet jelent a rali világbajnoksághoz történő csatlakozásunkban” – mondta el Dr. Hackenberg. „Ütemtervünk szerint jól haladunk, megkezdhetjük a koncepcióink és fejlesztéseink valós tesztelését. A WRC a top kategória a ralisportban, egy nagyszerű kihívás a csapatunk, a versenyzők és a technológia számára. Állunk elébe a kihívásoknak, hasznosan fogjuk tölteni az időnket az első megmérettetésünk előtt.”

A 2010-ben a Dakar Rally-t a Volkswagennel megnyerő, azóta pedig a cégnél tanácsadói szerepkörben dolgozó Sainz így nyilatkozott: „Roppantul élvezem, hogy részt vehetek az új Polo R WRC fejlesztési és tesztelési munkálataiban. Természetesen nagy megtiszteltetés az, hogy az első kilométereket én tehettem meg az autóval. A kocsi még kezdeti stádiumban van, de máris nagyon jónak éreztem. Az egész csapat számára, legyenek azok mérnökök, szerelők vagy versenyzők, nagyon fontos az, hogy minél hamarabb megismerje az első igazi autót, hogy tesztelje és folytassa a fejlesztéseket.”

Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport vezetője a következőket tette hozzá: „Az első Polo a későbbi raliautó korai állapotát reprezentálja, a következő hónapokban a különböző komponensek, mint például a motor, a sebességváltó vagy felfüggesztési elemek tesztelését fogja szolgálni. A próbák során kapott eredményeket közvetlenül visszacsatolva fog elkészülni a Polo R WRC telivér. A következő évben intenzív tesztprogramot fogunk teljesíteni aszfalton, murván, saras körülmények között és havon is, hogy a lehető legjobban felkészülhessünk a 2013-as szezonra.”

Dr. Hackenberg és Sainz mellett a Dakar Rally győztes navigátor ült az autó jobb oldali ülésében.

 

Andrew

 

2011. november 3.