Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier a Volkswagennél

 

Ogier a Volkswagennél 

Sebastien Ogier lesz a Volkswagen egyik pilótája a német alakulat 2013-as rali világbajnokságon történő debütálásakor.

A 27 éves francia pilóta és navigátora, Julien Ingrassia a következő szezont a Polo R WRC fejlesztésével fogja tölteni, miután egy hossztávú szerződést írt alá a Volkswagen Motorsporttal.

„A Volkswagen az elsőszámú autógyár Európában, és hamarosan az lesz a világon is” – mondta el Ogier. „Biztos vagyok abban, hogy a világbajnoki cím elhódításáért fognak versenybe szállni. Boldog vagyok, hogy a kezdetektől fogva részese lehetek ennek.”

„Nagyon örülök, hogy Sebastian Ogier és Julien Ingrassia csatlakozik hozzánk” – árulta el Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja. „Mindketten fontos elemi annak a kirakónak, ami egy, a rali világbajnokságon sikeres csapat építéséhez kell. Ez egyúttal a csapatunk irányába mutatott bizalom jele is, ha egy ilyen erős páros egy új világbajnoki alakulatot választ, mely még fejlesztés alatt áll.”

A Volkswagen Motorsport vezetője, Kris Nissen a következőket tette hozzá: „Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen sikeres és gyors duó, mint amilyent Sebastian és Julien alkot, döntött úgy, hogy csatlakozik a Volkswagenhez. A cél, hogy egy versenyképes Polo R WRC-t biztosítsunk nekik minél gyorsabban, tovább ösztönzi csapatunkat. Alig várjuk, hogy elkezdhessük a munkát velük. Győzelmekben, bajnoki címekben reménykedünk.”

 

Andrew

 

2011. november 23.