Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Minden a tervek szerint megy a Volkswagennél

   

Minden a tervek szerint megy a Volkswagennél 

Sor került a Volkswagen Polo R WRC első tesztjére, mely a következő évben áll rajthoz a rali világbajnokságon.

A Volkswagen tesztpilótája, Dieter Depping és sztárversenyzője, Sebastien Ogier öt napon keresztül hajtotta az autót Norvégiában, nem messze a Svéd Rally szakaszaitól. A Polo R WRC hiba nélkül teljesítette a hetet. Az izgalmas első teszt alkalmával a német gyártó a felfüggesztés, valamint az erőátvitel beállítására fókuszált, és sikeresen futotta le a célként kitűzött, problémamentes ezer kilométert.

A csapat a Skoda Fabia S2000-esét is elvitte a tesztre, ami jó összehasonlítási lehetőséget kínált a Polo és egy olyan autó között, mely jelenleg is fut a rali világbajnokságon.

A finnskogeni erdőkben tesztelt Polo R WRC az első igazi World Rally Car, melyet a Volkswagen megépített. A korábbi Polóba, melyet nullás autóként aposztrofáltak, a fejlesztéseket szolgáló alkatrészeket szerelték, viszont abban még nagyon sok, a Fabia S2000-esből származó megoldás volt megtalálható.

A havas tesztet elsősorban logisztikai okok miatt tartották meg, egyrészt a csapat a térségben tartózkodott a Svéd Rally miatt, másrészt a tél a végéhez közeledik, emiatt már nem lesz túl sok ideig hó. A Volkswagen tesztprogramjának következő lépéseként az autót Spanyolországban, murvás szakaszokon fogják nyúzni. 

 

Andrew

 

2012. február 26.