Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Latvala tárgyal a Volkswagennel

 

Latvala tárgyal a Volkswagennel

Egyre több pletyka szól arról, hogy Jari-Matti Latvala szerződést kötött a Volkswagen Motorsporttal, ahol Sebastien Ogier csapattársa lenne a következő évben.

A szezon végén lejár a finn versenyző szerződése a Fordnál, Timo Jouhki, Latvala menedzsere pedig megerősítette, hogy tárgyalnak a német gyárral. Jouhki elmondta, pártfogoltja távozásának egyik oka az lehet, hogy a Fordnál a Fiesta RS WRC gyári programjának jövője nem biztos. Míg a Volkswagen 2015-ig biztosan résztvevője lesz a rali világbajnokságnak, a Ford jelenlegi szerződése a következő évben lejár.

Jouhki a következőket árulta el még: „Tárgyaltunk a Volkswagennel és a Ford felsővezetésével is. A Kris Nissennel és Carlos Sainz-cal folytatott megbeszélések alapján úgy tűnik, hogy egy nagyon jó csomagjuk van, a megfelelő emberek és az autóval kapcsolatos technikai eszközök a rendelkezésükre állnak.”

A Volkswagen leköszönő motorport igazgatója, Kris Nissen tagadta, hogy aláírták volna már Latvalával a szerződést: „Keressük a második versenyzőnket, de örülök annak, hogy szívesen vezetne nálunk.”

 

Andrew

 

2012. április 8.