Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Volkswagen tervei 2013-ra

 

A Volkswagen tervei 2013-ra

A Volkswagen valószínűleg kettő, de talán három autót indít Monte-Carlóban.

A Volkswagen motorsport igazgatója, Jost Capito megerősítette, a német autógyár jó úton halad, hogy 2013-ban belépjen a rali világbajnokságba.

A VW-nél nagy erőkkel folyik a Polo R WRC fejlesztése, de amíg a korábbi spekulációk szerint négy vagy akár öt autót is indítottak volna a következő évben, Capito elárulta, a következő szezonnak mindössze két egységgel fognak nekifutni.

„Egy lehetséges forgatókönyv szerint talán három autóval kezdjük meg a következő szezont” – mondta el Capito a rallye-magazin.de által készített interjúban. „Ez azonban csak akkor fog így történni, ha mindent kézben tudunk tartani, ha minden úgy működik, ahogyan azt elképzeltük és ha meglesz a csapatnak a megfelelő tapasztalata.

A Volkswagen megszokta a sikert és ambiciózus. A Ford és a Citroen régóta működő csapataival szemben ugyanakkor a Volkswagennek nincsen tízéves tapasztalata a rali világában. Az autót, a technológiát és a csapatot is tekintetbe véve teljesen új területre merészkedtünk.

Jó úton, a terveknek megfelelően haladunk a fejlesztések terén. A kocsi megbízható, ez lényeges pont. Egy megbízható autót könnyebb gyorssá tenni, mint egy gyorsat megbízhatóvá. Minden területen ott tartunk egyelőre, ahol tartanunk kell. Sok teszt áll még előttünk és sok dolog van, amit még jobbá tudunk tenni. Ezen dolgozunk. Úgy gondolom, a 2013-as év elejére egy versenyképes autóval fogunk rendelkezni” –tette hozzá.

A versenyzőkkel és azzal kapcsolatban, hogy ki lesz Sebastien Ogier csapattársa, Capito meglehetősen szűkszavú volt, bár úgy hírlik, Jari-Matti Latvala aláírt egy kétéves szerződést, jövőre a Fordtól átjön a Volkswagenhez.

„Az első számú autónk Sebastien Ogier-é és navigátoráé, Julien Ingrassiáé. A másik kocsiról nem mondhatunk semmit” – folytatta Capito.

„Elődöm, Kris Nissen egy nagyon jó programot hozott létre a fiatal versenyzők számára, és már megjelent a tehetséges vezetők új generációja. Andreas Mikkelsen egy példa, ő nagy tehetség. Jelen pillanatban is együtt dolgozunk Andreas-szal, Kevin Abbringgel és Sepp Wieganddel. Egyszerre azonban nem fogunk három versenyzőt bedobni, inkább egymás után” – összegezte a Volkswagen motorsport igazgatója.

 

Andrew

 

2012. július 1.