Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - A Polo WRC Olaszországban debütálhat

 

A Polo WRC Olaszországban debütálhat

Miután a német gyártó és az FIA megállapodtak, a Volkswagen Polo R WRC a világbajnokság olaszországi állomásán mutatkozhat be októberben.

A feltételezések szerint a Polo R WRC-t a gyártó hazai versenyén, az augusztusi Deutschland Rallye láthatta volna először élesben a nagyközönség, a pletykákat azonban Stefan Moser, a csapat marketing vezetője tagadta.

A VW a Polóval előfutóként indult volna az idei rali világbajnokság utolsó előtti, szardíniai versenyén, de a kérvényt elutasították.

„0-ás autóként nem mehetünk – mondta el Moser –, de úgy tűnik, mégiscsak ott lehetünk Szardínián. Nem versenyben fogunk menni. Engedélyezik, hogy elinduljunk a futamon, de az időnk nem számít bele az értékelésbe. Az FIA-tól erre a hétre várjuk a végleges választ.”

Az, hogy a Sebastein Ogier által vezetett Polo R WRC a rajtlistán hol fog helyet kapni, még nem tisztázott. Ogier azonban örül az olasz versennyel kapcsolatos híreknek:

„Nem tudok túl sok részletet – nyilatkozta a francia versenyző –, de csalódást okozott, hogy nem mehetünk előfutó autóként, emiatt ez egy jó megoldás lehet. Az tiszta, hogy nem lehetünk rajta az eredménylistákon, de biztos vagyok benne, hogy valami módon össze tudjuk hasonlítani a teljesítményünket a többiekével.”

 

Andrew 

 

2012. július 15.