Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier a dobogóért küzdene

 

Ogier a dobogóért küzdene

 

Sebastien Ogier dobogós pozícióért szeretne harcolni a jövő év elején megrendezésre kerülő Monte-Carlo Rallye-n, azon a versenyen, melyen a Volkswagen a Polo R WRC-vel beszáll a rali világbajnokság küzdelmeibe.

A francia túl van egy Németországban tartott aszfaltos teszten, ami után elégedettségét fejezte ki a Volkswagen Motorsport első World Rally Car-jának fejlődésével kapcsolatban. Megemlítette ugyanakkor azt is, hogy a Polón folyamatosan dolgoznak.

A Volkswagen befejezte a megbízhatósági teszteket a versenygépen, innentől kezdve arra fordítják figyelmüket, hogy minél gyorsabbá tegyék az autót.

Ogier a következőket árulta el a tesztekkel kapcsolatban: „Jó irányban haladunk az autóval. Az év elejétől fogva sokat dolgoztunk, de mi pilóták mindig többet kérünk, és eszerint is kell a munkát folytatnunk, hogy a kocsi fejlődjön. Jelen pillanatban nem vagyunk azon a szinten, ahol lenni akarunk, de van még hat hónapunk. Mindenen dolgoznunk kell még, a motoron, a sebességváltón és a futóművön is. Nem mondhatom azt semmiről, hogy tökéletes lenne, mindig van mit csinálni, de boldog vagyok attól, ahol most tartunk.”

A Volkswagen az augusztus 23. és 26. között megrendezésre kerülő ADAC Rallye Deutschland helyszínein, a Trierhez közeli szőlőültetvényes területeken és a katonai gyakorlótéren is tesztelt. A csapat ezt követően átköltözött Franciaországba, ahol kemény murvás terepen folytatják a munkát. Ogier eközben a Finn Rally-t a Szuper 2000-es specifikációjú Skoda Fabiával fogja teljesíteni.

Lehet, hogy a Red Bull bikái a jövő évben a Polo R WRC-nek adnak már kellő mennyiségű energiát?

 

A Monte-Carlo Rallye az előzetes versenynaptár szerint a 2013-as rali világbajnokság szezonnyitó futamaként, január 15. és 20. között kerül megrendezésre.

 

Andrew

 

2012. július 24.