Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC - Ogier további munkára hívja fel a figyelmet

 

Ogier további munkára hívja fel a figyelmet

 

Sebastien Ogier szorgalmazza a Volkswagennél, hogy továbbra is folytassák a fejlesztési munkákat a Polo R WRC-n, mielőtt az autó bemutatkozna a jövő évi rali világbajnokságon.

A német alakulat ezen a héten négyszáz kilométert nyúzta az autót Finnországban egy kétnapos teszt során. A Polo R WRC-n szemmel látható a folyamatos fejlesztések eredménye, a korábbiakhoz képest jelentősen átalakított karosszériával futott az autó a skandináv országban.

A mostani aerodinamikai tesztre átszabták a lökhárítót, az első és hátsó sárvédőket, valamint a motorháztetőt, és olyan dekorációval látták el a karosszériaelemeket, melyek jól álcázták a további módosításokat. A csapat megerősítette, az új elemek szélcsatornás kísérletek eredményei, de pilótájuk, Sebastien Ogier elárulta, az autónak ez még nem a végleges specifikációja. Természetesen a tesztek során a ruha alatt is sok minden változik.

Ogier elmondta, elégedett az autó teljesítményével, de utalt arra is, hogy a Volkswagennek sok dolga van még a januári Monte-Carlo Rallye-t megelőzően. „Jól ment a teszt, boldogok lehetünk” – jegyezte meg a Citroen korábbi pilótája. „A Polo már most jónak tűnik nagy sebességnél és az ugratókon, de a végleges verziót még nem is próbáltuk. A monte-carlói bemutatkozás előtt sok tennivaló vár még ránk. Jövő héten Portugáliában folytatjuk a munkát.”

Fotó: Bruno Keiser / www.SpeedPix.ch / http://www.rallye-magazin.de

 

A Volkswagen Motorsport igazgatója így folytatta: „A finn szakaszok a nagy sebességről és a hosszú ugratókról nevezetesek. Egy modern raliautóról emiatt nem csak az optimális tapadást és a lehető legnagyobb motorteljesítményt várják el, hanem a biztonságos repülési tulajdonságokat és a kitűnő menetstabilitást nagy sebességnél. Sikeresen próbáltuk ki itt a szimulációk segítségével tervezett és a szélcsatornás tesztek alapján kialakított alkatrészeket.”

A helyszínen tartózkodó szurkolóktól származó információk szerint az autón kétfajta WRC hátsó szárnyat teszteltek, de kipróbáltak egy kisebb, S2000-es specifikációjú spoilert is.

A korábbi tervek szerint a Polo R WRC Olaszországban vagy Spanyolországban mutatkozott volna be, de a Volkswagennél bejelentették, hogy autójuk idén nem fog világbajnoki versenyen rajthoz állni. A sorozatban jelenleg részt vevő gyártók nem tartották volna ugyanis fair-nek azt, hogy a VW egy homologizációval nem rendelkező kocsival versenyezzen.

 

Andrew

 

2012. szeptember 22.