Get Adobe Flash player

Hírek: Volkswagen Polo R WRC

  

Érkezik a Volkswagen 

A Volkswagen a Polo R WRC-vel csatlakozik a rali világbajnoksághoz.

 

A bejelentésre Olbiában, a világbajnokság ötödik futama, a Szardínia Rally előtt került sor.

A Volkswagen a ’80-as években szoros kapcsolatban volt a ralisporttal, Kenneth Eriksson 1987-ben híres győzelmet aratott az Elefántcsontpart Rallye-n. A német cég az utóbbi időszakban a terepralira, a Dakar versenyekre koncentrált.

A Volkswagen legalább öt évre kötelezi el magát, az első tesztekre már ebben az esztendőben sor kerül. Azért, hogy a csapat fel tudja venni a versenyt a rali világbajnokságon, két Skoda Fabia Szuper 2000-es autót fognak indítani 2012-ben, mielőtt a Polo R WRC 2013-ra tervezett bemutatkozása megtörténne. A gyár 2015-ös szezon végéig vállalt most programot, de ez meghosszabbítható.

Kris Nissen, a Volkswagen Motorsport vezetője a következőket mondta el: „Már nagyon várjuk az új kihívást. Ugyanolyan szenvedéllyel dolgozunk ezen a projekten, mint amivel az elmúlt három évben megnyertük a Dakar Rally-t.

Egy tapasztalt és bizonyított csapattal állhatunk fel, mely kiemelkedő munkát végzett az elmúlt néhány esztendőben a sport legmagasabb szintjén. A rali világbajnokság ugyanakkor új terep számunkra, tanulnunk kell számos területen. A csapat máris szembetalálta magát néhány fontos, de nélkülözhetetlen előfeltétellel, melyekhez kitartó szakmai attitűddel áll hozzá és oldja meg, hogy abszolút tökéletességgel teljesíthesse ezen kötelezettségvállalását.”

Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen fejlesztésekért felelős igazgatótanácsi tagja arról beszélt, hogy a rali világbajnokságon 2011-ben életbe lépett technikai előírások fontos tényezőknek bizonyultak a gyár döntésében. „A rali világbajnokság új technikai szabályai tökéletesen illeszkednek a Volkswagen filozófiájához, mivel figyelemmel vannak az utcai járművek fejlődésére. A downsizing, a nagy hatásfok és a megbízhatóság a legfontosabb szempontok vásárlóink számára. A rali világbajnokságon történő bemutatkozás időpontja optimális a Volkswagennek. A hatalmas feladat, hogy egy olyan autót építsünk, mely versenyképes és rengeteg versenyt tudunk vele nyerni, nagyon vonzó számunkra.”

Luca de Meo, a Volkswagen AG marketingvezetője így nyilatkozott: „Csaknem pontosan két évvel ezelőtt, 2009 májusában a Polo legújabb generációja itt Szardínián mutatkozott be. Büszkék vagyunk, hogy a mai napon leleplezhettük minden idők legütősebb Polóját, a Polo R WRC-t.”

A versenyzők kiléte nem ismert még, de az információk a Volkswagen arra törekszik, hogy egy német párost is alkalmazzon.

 

Andrew

 

2011. május 11.