Get Adobe Flash player

Hírek: DS 3 WRC - Estére összeáll a Citroen jövő évi csapata

 

Estére összeáll a Citroen jövő évi csapata

A Citroen Racing főnöke, Yves Matton a Brit Rally befejező napján, azaz ma véglegesíti 2015-ös versenyzői felállását.

Matton erről a WRC Live-nak adott interjúban beszélt szombaton, és azt is elmondta, miként fogják a híreket kommunikálni.

„Holnap estére meg fogom hozni a döntésemet, amit részben már a jövő héten elkezdek kommunikálni” – magyarázta a belga szakvezető. „Holnap nem fogok mindent elmondani. Különböző pilótákkal beszélgetek még mindig. Kilencvenhét százalékban eldöntöttem már mindkettőt, de van még néhány dolog, amit meg kell oldanom. Az a tervünk, hogy az elkövetkezendő néhány hétben minden héten bejelentsünk egy versenyzőt.”

Matton elmondta, az elsődleges szempont a 2015-ös pilótáinak kiválasztásában a képességük, hogy jó eredményeket és pontokat tudjanak szállítani. A belga szakember szavaiból egy harmadik pilóta részvételének lehetősége is kiderült. „Az biztos, hogy Khalid Al Qassimi négy versenyt fog velünk csinálni jövőre, ami ablakot nyit számunkra egy harmadik autóra néhány versenyen” – mondta.

A jövő éves szerződésre a csapat jelenlegi pilótáinak, Kris Meeke-nek és Mads Ostbergnek van a legnagyobb esélye. Idei fejlődésükről Matton mindkettőjük esetében pozitívan nyilatkozott. „Elégedettek vagyunk azzal, amit a versenyzők és a csapat csinált, ez az, amit vártunk. Tudtuk, hogy Madsnek némi időre lesz szüksége, hogy hozzászokjon az autóhoz, mivel az más, mint amit korábban vezetett. Részint a várakozásainknál gyorsabban történt ez, jó eredményeket ért el a szezon első részében. A második fele talán egy kicsit keményebb volt számára. Sokat várt el. Amit azonban ma nyújtott és amit Spanyolországban csinált, megmutatta, hogy visszatért a versenybe és hogy a DS3 jól passzol az új vezetési stílusához.

Kris részéről az idény első felére nehéz indulást vártunk. Nagyon jó munkát végzett Monte-Carlóban, utána pedig tanulnia kellett a versenyeket, amiken korábban nem vett részt. A második felében azonban, amikor is számoltunk a teljesítményével, elég jól ment és nagyon kiegyensúlyozott volt. Németországban csaknem nyert, és igen, nagyon elégedettek vagyunk azzal, amit csinált a második félévben.”

 

Andrew

 

2014. november 16.