Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Az M-Sport megállapodott Katarral

 

Az M-Sport megállapodott Katarral

Ahogyan az várható volt, a Malcolm Wilson vezette M-Sport Katarnak köszönhetően részt vehet a 2013-as rali világbajnokságon.

Azok után, hogy a Ford bejelentette, megvonja a csapattól gyári támogatását, a cumbriai cégnek támogatók után kellett néznie. A Katarral történt megegyezés értelmében az alakulat Qatar M-Sport World Rally Team néven három Ford Fiesta RS WRC-vel tud részt venni a 2013-as rali világbajnokságon.

Az egyik autót Nasser Al-Attiyah fogja vezetni, aki hét futamon fog rajthoz állni a svéd versenytől kezdődően. A másik két autó mind a tizenhárom versenyen indul.

A szerződés tető alá hozásában nagy szerepet vállaló katari pilóta és az M-Sport kapcsolata évek óta tart, Al-Attiyah és Mikko Hirvonen ugyanazon a hétvégén szerezték a vadonatúj Ford Fiesta S2000 első két győzelmét a 2010-es szezon elején. Az arab versenyző nyolcadik közel-keleti bajnoki címéért is egy M-Sport által épített autóval, a Ford Fiesta RRC-vel fog megküzdeni a napokban.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan nagynevű partnert köszönthetünk 2013-ra, mint amilyen Katar” – mondta el Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója. „A Nasser-rel és a Katari Állammal történő együttműködés teszi lehetővé az M-Sport számára azt, hogy a sportág csúcsán folytathassa, alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk a jövőben. A 2012-es szezon végeztével nem állt le a munka, az egész csapat azon tevékenykedik, hogy erős csomagot állítsunk össze a jövő évre.”

„Örömmel várom már, hogy eddigi jó kapcsolatunk tovább erősödjön az M-Sporttal és hogy együtt dolgozhassunk velük 2013-ban” – tette hozzá Al-Attiyah, aki ebben a szezonban egy Citroen DS3 WRC-vel vett részt a rali világbajnokság néhány futamán.

„Jól ismerem az autót, miután én vezettem első győzelmére a Fiesta S2000-est 2010-ben, és most arra törekszem, hogy a Fiesta RRC-vel megszerezzem a nyolcadik közel-keleti címemet. Nagyon várom már, hogy a Fiesta RS WRC kormánya mögé ülhessek, annyi világbajnoki futamon szeretnék indulni, amennyi a többi, autósport irányú elkötelezettségem mellett belefér.”

A szerződés időtartamáról nem adtak információt a szerződő felek, mint ahogyan Al-Attiyah csapattársait sem nevezték meg egyelőre. Malcolm Wilson nyilatkozataiból arra lehet következtetni, hogy Mads Ostberg pályázik a legnagyobb eséllyel az egyik autóra, míg a másiknál Petter Solberg, Ott Tanak és Evgeny Novikov jöhetnek számításba, de nem szabad elfeledkezni az Al-Attiyah-t idén többször is helyettesítő Thierry Neuville-ről sem. A hírek szerint az M-Sport hamarosan bejelenti, kik lesznek az állandó versenyzői 2013-ban.

 

Andrew

 

2012. november 26.