Get Adobe Flash player

Hírek: Ford Fiesta WRC RS WRC - Ostberg az M-Sport egyik versenyzője

 

Ostberg az M-Sport egyik versenyzője

Miután bejelentették, hogy az M-Sport szerződést kötött Katarral a 2013-as rali világbajnokságra, a csapat megnevezte egyik párosát is. Mads Ostberg és Jonas Andersson alkotják a Qatar M-Sport World Rally Team egyik pontszerző duóját a következő szezon 13 futamán.

Az ebben a szezonban nyújtott remek teljesítményének köszönhetően Ostberg volt a legnagyobb esélyes arra, hogy segítse a csapatot 2013-ban sikerre vezetni. A norvég pilóta mind a tizenegy futamon, melyen idén rajhoz állt, az első ötben végzett, az év végi összetettben pedig negyedik lett, mindössze öt egységgel elmaradva a Ford World Rally Team gyári versenyzőjétől, Jari-Matti Latvalától.

Viszonylag fiatal kora ellenére Ostbergnek már húsz éves tapasztalata van az autósportban, 2006-tól állandó résztvevője a rali világbajnokságnak. A Ford Fiesta RS WRC-t annak bemutatkozása óta hajtja – hozzásegítette a kocsit az első versenyen elkönyvelt teljes dobogójához –, jól tudja tehát, hogyan lehet az autóból a legtöbbet kihozni. Képességeit bizonyította havon, murván és aszfalton is.

Ostberg a világbajnokságon eddig 15 szakaszelsőséget és egy futamgyőzelmet könyvelt el, folyamatosan versenyben tud lenni jóval tapasztaltabb riválisaival. Miután ismeri a csapatot és az autót is, újabb sikeres szezonra készülhet a Fiesta RS WRC volánja mögött, a világbajnokság legkeresettebb tehetségeként bizonyíthatja tudását.

Az M-Sport ügyvezetője, Malcolm Wilson a következőket mondta el a bejelentést követően: „Lenyűgöző volt Mads idei teljesítménye. Mindig megvolt a sebessége, de az aszfalton mutatott fejlődésével és a szezon alatt tanúsított érettségével bizonyította igazán, készen áll egy újabb lépésre. Ezzel lett ideális jelölt arra is, hogy 2013-ra csatlakozzon a csapatunkhoz. Érett fejjel, de fiatal vállakkal rendelkezik, biztos vagyok benne, hogy kitűnő teljesítményt fogunk tőle látni, és hogy a következő évben felnő a feladathoz.”

„Igazán örülök, hogy engem választottak és hogy az M-Sporttal dolgozhatok együtt a következő szezonban” – nyilatkozta Mads Ostberg. „Már két éve megyünk az autóval, ismerjük azt, ismerjük a csapatot is, technikai szempontból tehát úgy gondolom, nagyon jó helyzetben vagyunk, hiszen nem lesz olyan sok változás, amihez hozzá kell szoknunk.

A másik oldalról megközelítve ez mégiscsak egy nagy kihívás lesz – egy nagy lépés a megfelelő irányba! Jól alakult számunkra ez az idény, remélem, ezt 2013-ban is folytatni tudjuk. Már alig várom a következő szezont, hogy visszaüljek az autóba, hogy elkezdjük a teszteket a csapattal.

Egy nagyszerű lehetőség ez számomra. Sokat álmodoztam a karrieremmel kapcsolatban, de ez volt az egyik legnagyobb álom. Természetesen megpróbálom a legjobban kihasználni ezt.”

 

Andrew


2012. november 26.