Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 N Rally2 - Egy új raliautó fejlesztésének nehézségei a vírushelyzet okozta korlátozások közepette

 

Egy új raliautó fejlesztésének nehézségei a vírushelyzet okozta korlátozások közepette

A Hyundai új, Rally2-es autója jövő nyáron mutatkozhat be, feltéve ha a koronavírus okozta helyzet ellenére megfelelő kilométert tud megtenni.

A koronavírus által hozott korlátozó intézkedések az élet számos területén okoznak frusztrációt, ez pedig igaz egy teljesen új raliautó fejlesztésénél is. A Hyundai Motorsport igazgatója, Andrea Adamo bepillantást adott az új i20-as modellre épülő Rally2-es raligépük fejlesztésébe, ami az R5-ös régi autójuk helyét veszi át.

„Jónak mutatkozik az autó. És jobb, mint az előző… Hé, úgy hangzik ez tőlem, mint azoktól a srácoktól, akik a PR-t adják, és hiszed vagy sem, de ez így van” – kezdte Adamo, aztán rátért a feketelevesre. Novemberben Jari Huttunen Németországban vezette a tesztautót, ami nagy szó volt, hiszen külföldiként kellett bejutnia az országba, aztán pedig Szardíniára utazott volna a csapat, ahová újságírókat is szerettek volna vinni. Ez azonban nem valósult meg.

„Egy autó tesztelése elég komplikált napjainkban” – folytatta a Hyundai versenyrészlegének vezetője. „Egyáltalán nem csinálhatunk semmit nyilvánosan most, nem mehetünk semmilyen közútra, biztonsági okokból nem mehetünk át városokon itt vagy ott.

Bízz bennem, nem könnyű egy új autó fejlesztése most. Nehéz, mivel ilyen helyekre mehetünk csak dolgozni, turisták nem lehetnek, és meg kell mutatnod, hogy német lakcímkártyával rendelkezel, ha nincs német útleveled. Amikor ilyen hotelekbe és helyekre küldjük a srácokat, az a bürokrácia rémálma.”

Az i20 N Rally2 ugyanakkor jónak mutatkozik az első futások alapján. A bennfentesek ugyan hallgatnak, nem akarják magukra haragítani Adamót, az információk szerint azonban az új masina jelentős előrelépést jelent ahhoz képest, amit a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlege öt évvel ezelőtt mutatott be, majd kapott komoly fejlesztéseket.

A Rally2-es autó a 2020-ban piacra lépett harmadik generációs i20-ra alapul, a régebbi, R5-ös versenygépből pedig várhatóan az ötsebességes váltót fogja csupán megkapni.


Andrew

 

2020. december 17.