Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 N Rally2 - Túl az első kilométereken a Hyundai i20 N Rally2

 

Túl az első kilométereken a Hyundai i20 N Rally2

November utolsó hetében Ott Tanak először tesztelte a Hyundai vadonatúj raliautóját, az i20 N Rally2-t.

A Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlege először hajtott bele jelentős távot az autóba. Előbb a finn Jari Huttunen tette meg az első, bejáratós lépéseket a géppel Németországban, aszfaltos felületen, majd Tanakon volt a sor, aki két napot ült az i20 N Rally2 volánja mögött Olaszországban, murvás szakaszokon.

„Két sűrű napom volt a Hyundai i20 N Rally2-ben” – kezdte a 2019-es világbajnok észt pilóta. „Az ügyfélszolgálati részleggel át tudtunk venni nagyon sok feladatot a felfüggesztést és az egyensúlyt tekintve. Az világos, hogy az autó kellemes karakterisztikával rendelkezik, úgyhogy erős az alap, amiből kiindulva dolgozni lehet.

Mint egy teljesen új kivitel, mindig fontosak az első információk az autóról, a nyitó tesztek év vége előtti végrehajtása pedig lehetővé teszi a csapat számára, hogy folytassák a munkát a télen is és az új évben, amikor várom, hogy ismét csatlakozhassak hozzájuk további fejlesztési napokra.”

Az új autó, melynek homologizációját 2021 júliusára tervezik, ötszáz kilométert tett meg a két tesztalkalom során összesen. Ahogyan az i20 N Rally2 fejlesztése folytatódik, a Hyundai többi pilótája is a kormány mögé fog ülni, hogy visszacsatolást adjon. Várhatóan tesztelni fog az új év beköszöntével Thierry Neuville, Craig Breen és Dani Sordo is a ralisport második technikai szintjének legújabb masinájával.

„A Hyundai i20 N Rally2 első tesztjei jelentik a kezdetét az új autóval történő munkánknak” – mondta el Andrew Johns, a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlegének operációs vezetője. „Bár ezek a napok a futóműre és a vezethetőségre koncentráltak, a fejlesztési fázis során minden felületen futni fogunk és kiterjesztjük a figyelmünket, hogy biztosítsuk, hogy a futómű minden téren optimalizált legyen a különböző beállításokhoz és vezetési stílusokhoz.

Az olaszországi teszt a fejlesztési fázisra is hangsúlyt helyezett. Ott és Jari személyében két nagyon tehetséges versenyzőnk volt kéznél, a visszacsatolásukkal pedig – és a többi pilótáéval, akik a következő hónapokban csatlakozni fognak a teszteléshez – a mérnökeink biztosíthatják, hogy az i20 N Rally2 egy erős, mindenhol bevethető csomag legyen.”

 

Andrew

 

2020. december 26.