Get Adobe Flash player

Hírek: Hyundai i20 N Rally2

 

Érkezik a Hyundai Rally2-es autója

A Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlege leleplezte az i20 N Rally2-t. A 2021-ben bemutatkozó teljesen új raliautó a privát csapatokat és versenyzőket célozza meg.

A vadonatúj versenygép a Hyundai i20 R5-ös nyomdokait követi, mellyel a Hyundai Motorsport az ügyfélversenyzés arénájába lépett a 2015-ös év végén. Az i20 N Rally2 arra a tapasztalatra épül, amit a részleg az elmúlt öt évben gyűjtött, hogy egy mindenütt versenyképes csomagot tudjanak biztosítani az ügyfelek részére.

A versenyautónak a teljesen új utcai i20 N karosszériája ad erős alapokat. Az i20 N a Hyundai N márkajelzésének a nagy teljesítményét hozza az i20 palettájába, ez az első alkalom, hogy a típus versenypályára való képességekkel és az autósportból származó teljesítménnyel rendelkezik. Az i20 N Rally2 az utcai változat dinamikus kinézetére épül – ez a Hyundai új, „érzéki sportosság” formanyelvének része –, amire a világ autósportjának számos eleme adott inspirációt.

Bár az ötfokozatú szekvenciális sebességváltó megmarad az i20 R5-ből, a 2020 januárjában kezdődött fejlesztési folyamat eredményeként minden más alkatrész, köztük az 1,6 literes turbómotor is vadonatúj lesz az i20 N Rally2-ben. A munkát egy tervezőkből és mérnökökből álló specialista csapat végezte az i20 R5 projekttel szerzett ötéves tapasztalatokat is felhasználva, ezáltal a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlegének az i20 R5-ös bemutatkozása óta történt fantasztikus növekedését is ki tudták használni, mely idő alatt a néhány emberből egy hatvan főből álló csapat állt össze.

Ez a növekedés az i20 R5 fejlesztésében is tükröződött. A fejlesztőmérnökök megállás nélküli munkája számos frissítéssel látta el az autót az utóbbi szezonokban, ami az autó jobb kezelhetőségét és teljesítményét biztosította. Az i20 N Rally2 ezeket az érdemeket átveszi, ugyanakkor a márka új karosszériájára történő váltás egy még nagyobb lépés az autó kivitelének csaknem minden részét tekintve.

Új futóműalkatrészek és lengéscsillapítók biztosítanak vezetőbarátabb kezelhetőségi karakterisztikát bármilyen felületen. Ez alapvető fontosságú a Rally2-es kategóriában, ami számtalan nemzeti és regionális bajnokságnak biztosít alapot, valamint a WRC 2-nek és WRC 3-nak is, de a profi raliversenyzők és a tisztán az élvezetért rajthoz állók is választhatják ezeket az autókat.

Az új autóval az i20 R5 sikereinek a folytatása a cél, ami a 2016-os bemutatkozása óta számtalan bajnoki címet gyűjtött be az ügyfelekkel, beleértve nemzeti bajnoki koronákat Spanyolországban, Portugáliában és Lengyelországban. Az i20 R5-tel rendelkező ügyfelek a továbbiakban is ugyanolyan szintű kiszolgálásban részesülnek, függetlenül az új autó fejlesztésétől.

Az i20 N Rally2 kiterjedt tesztprogramja október végén vette kezdetét, a homologizációra és az első példányok kiszállítására 2021 nyarán kerül sor a tervek szerint.

„A Hyundai i20 R5 érkezett elsőként a Hyundai Motorsport ügyfélszolgálati részlegétől, az i20 N Rally2 pedig mutatja, milyen messze jutottunk a részleg megalapítása óta eltelt öt évben” – kezdte Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport igazgatója. „Az új autó minden téren fejlődik az eredetihez képest, köszönhetően a tervezőkből és mérnökökből álló dedikált csapat munkájának. A figyelmünk most a tesztelésen van, hogy minden tekintetben továbbfejlesszük a kivitelt, hogy javítsuk mind a teljesítményt, mind a megbízhatóságot, miközben biztosítjuk azt is, hogy a kezelhetőség lehetővé tegye minden egyes ügyfelünk számára, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, amikor el tud kezdeni versenyezni az i20 N Rally2-vel jövőre.”

 

Andrew

 

2020. december 9.