Get Adobe Flash player

Hírek: Rally1 - Jóváhagyták a hibrid WRC-k 2022-től történő használatát

 

Jóváhagyták a hibrid WRC-k 2022-től történő használatát

 

A Motorsport Világtanács a június 14-én tartott párizsi ülésén fontos döntést hozott a ralisport csúcskategóriáját képviselő World Rally Car-ok jövőjével kapcsolatban.

A Tanács jóváhagyta a WRC autók új generációjának 2022-es bevezetését ötéves homologizációs ciklussal. A gyártóknak lehetőségük lesz sorozatgyártású karosszéria, illetve a jelenlegi WRC méretek irányelveinek megfelelő prototípus csővázas struktúra használatára is, azt pedig, hogy mely kulcsfontosságú vizuális elemeket kell átvenni a sorozatgyártású járművekből, az FIA fogja meghatározni. Az előírt határokon belül szintén lesz opció „léptékmódosításra”, hogy lehetővé tegyék a nagyobb autók számára a méretbeli céloknak történő megfelelést.

Az autók egy kiegészítő hibrid rendszerrel fognak rendelkezni, mely az első három évben közös alkatrészeket és szoftvert fog tartalmazni egy olyan eshetőséggel, hogy 2024-ben nagyobb technikai szabadság lesz már. A cél az, hogy lehetővé tegyék az autók számára, hogy tisztán elektromos hajtással fussanak a városokban és a teljesítmény terén elektromos rásegítést biztosítsanak a gyorsasági szakaszokon.

 

Andrew

 

2019. június 15.