Get Adobe Flash player

Az M-Sport Ford elkötelezte magát a hibrid korszakra

Az M-Sport és a Ford által alkotott csapat elkötelezte magát a ralisport jövőjével azzal, hogy ígéretet tettek, részt vesznek a rali világbajnokságban a hibrid éra kezdetétől, 2022-től három éven keresztül.

Az elköteleződés az M-Sport és a kékovális márka közötti kapcsolat megerősítése is – az együttműködés jelentős sikereket hozott az elmúlt több mint két évtizedben.

Miután 1997-ben egyesítették erejüket, az M-Sport Ford szövetség három gyártói és két egyéni világbajnoki címet ünnepelhetett, a ralisport nagyszínpadán 62 győzelmet arattak, 262 dobogós helyezést szereztek, több mint 1500 szakaszgyőzelemmel büszkélkedhetnek, ez pedig a sportág egyik legsikeresebb együttműködésévé teszi a kapcsolatukat, mely az utóbbi 258 futamon mindig pontszerzést ünnepelhetett.

A hibrid technológia rali világbajnokságon történő bevezetése mérföldkőnek nevezhető fejlesztést jelez a sportág legfelsőbb szintjén, az M-Sport Ford pedig elkötelezett marad, hogy top eredményeket szállítson egy versenygyőztes technológiával. Az elkötelezettség egyúttal azt is biztosítja, hogy az M-Sport továbbra is szerepet vállalhasson a sportág legfelsőbb szintjén, amivel munkahelyeket biztosít be és fokozza a mérnöki tapasztalatot a csapat dovenby halli főhadiszállásán.

Összehangolva a Ford globális stratégiájával, mely a fenntarthatóbb jövő megalkotását célozza meg, a világ sorozatgyártású autók számára kiírt legkeményebb bajnoksága teljesen elkötelezett a zöldebb technológia bevezetésével; az M-Sport Ford pedig teljesen elkötelezett, hogy folytassák sikeres együttműködésüket.

Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója: „Mindig is fontos volt a sportágunk számára, hogy együtt haladjon a korral, a hibrid technológiával történő elköteleződés a ralisport jövőjét illetően pedig összhangban van a Ford fenntarthatóbb jövő felé irányuló globális elköteleződésével.

Mint a sorozatgyártású autók számára kiírt legkeményebb bajnokság, a rali világbajnokság a tökéletes platformot biztosítja az utcai autók legújabb technológiájának teszteléséhez, fejlesztéséhez és promotálásához, a sportágunk relevanciájának és folytonosságának szerves részévé téve ezt a fejlesztést. Szerves része ez a Forddal történő sikeres együttműködésünk folytonosságának is, és bebiztosítja az M-Sport azonnali jövőjét a rali világbajnokságon.

Az elmúlt két évtizedben fantasztikus teljesítményeket nyújtottunk és a bajnokság néhány legsikeresebb autóját és versenyzőjét fejlesztettük. A Ford Performance-szal szorosan együttműködve az a szándékunk, hogy folytassuk ezt a sikert 2022-ben, a legújabb kihívónk fejlődése pedig folytatódik az itt, az Egyesült Királyságban, valamint Amerikában történő tesztelésekkel. Hosszú még az út, de elkötelezettek vagyunk, hogy egy újabb versenygyőztest állítsunk ki, ahogy a világ a fenntarthatóbb jövő felé halad.”

Mark Rushbrook, a Ford Performance globális vezetője: „Az, hogy rali világbajnokság a tisztán belsőégésű motoros hajtásról áttér a hibrid technológiára, alkalmas időpontban jött a Ford számára. A vállalat gyorsan mozog az elektrifikált jövő felé, fejlesztve a hibrid és elektromos jármű technológiát a legújabb személyautók és kereskedelmi járművek számára szerte a világon.

Egy Rally1-es autó következő szezonban történő futtatása lehetővé fogja tenni számunkra, hogy teszteljük és demonstráljuk ezt a technológiát abban az izgalmasan látványosságban, ami a rali világbajnokság, és alig várjuk már, hogy megmutathassuk, mire is képes!”

 

Andrew

 

2021. április 3.