Get Adobe Flash player

A Hyundai is megkezdte hibrid raliautójának tesztelését

Miután elkötelezte magát a Hyundai, hogy ott lesz a rali világbajnokság 2022-ben útjára induló hibrid érájában, a márka autósport részlege megkezdte a Rally1-es besorolású autó prototípusának tesztelését. Az első ilyen alkalomra Dél-Franciaország durva murvás útjain került sor a május 10-ével kezdődő héten, a csapat pedig igyekszik megfelelni a ralisport legújabb kihívásainak.

Azok után, hogy az autó intenzíven felkészítésen esett át a Hyundai Motorsport alzenaui bázisán, a teszt célja az volt, hogy megértsék az újdonság viselkedését, az erősségeit és gyengeségeit, azok alapján pedig, amikkel az első próba alkalmával szembesültek, tervezni tudják a következő lépéseket.

Az első kilométerek után, melyre egy privát tesztpályán került sor Németországban, ez volt az első átfogó teszt. A prototípus minden területén dolgoztak és adatokat gyűjtöttek.

A vadonatúj Rally1-es autó a Hyundai nagyteljesítményű i20 N utcai modelljére épül, és minden olyan technikai jellemzővel – beleértve a hibrid hajtást is – rendelkezik, amit az FIA 2022-től meghatározott a sportág csúcskategóriás járművei számára, valamint magába foglalja azt a tapasztalatot és tudást is, amit a csapat az elmúlt évek során összegyűjtött.

A Hyundai Motorsport feszes tesztelési tervvel gyorsítja fel az i20 Rally fejlesztési folyamatát, a tesztekre Európa különböző helyszínein fog sor kerülni, hogy az új versenygépet különböző körülmények és felületek révén tudják kiértékelni, melyek a rali világbajnokság változatos viszonyait is tükrözik. Az autó teljesítménye alapos elemzéseken esik át a következő hónapokban, hogy ne adjanak esélyt semmi aggályra a 2022-es bemutatkozást illetően.

„Egy különleges pillanat, amikor először viszel pályára egy autót, és mint ilyen, mindig vannak kihívások, amikkel szembesülsz” – nyilatkozta a Hyundai Motorsport vezetője, Andrea Adamo. „A 2022-es Rally1-es versenygép esetében tiszta lappal kezdünk vadonatúj szabályokkal, egy más koncepcióval és egy új alapmodellel, a Hyundai i20 N-nel. Izgalmas dolog volt megkezdeni a tesztelést és belevágni ebbe az izgalmas új kalandba. A múlt heti alkalom során érdekes dolgokat láttunk, néhányon ezek közül változtatni és fejleszteni kell, ez azonban része a folyamatnak és a munkának. A Hyundai Motorsport csapata elképesztő munkát végzett, és nagyon keményen dolgozott, hogy ilyen rövid idő alatt felkészítse az autót az első tesztre. Természetesen csupán a legelején vagyunk egy hosszú útnak, de úgy gondolom, érdekes időszak van előttünk a 2022-es Monte-Carlo Rallye-t megelőzően.”

 

Andrew

 

2021. május 16.