Get Adobe Flash player

Ogier jobb teljesítményt akar

Sebastien Ogier azt mondja, a Toyota GAZOO Racing ralicsapatának tempót kell találnia a rali világbajnokság következő fordulójára, a június első hétvégéjén megrendezésre kerülő Szardínia Rally-ra.

Ogier a Portugál Rally-t, a 2021-es sorozat első murvás megmérettetését követően is vezeti a pontversenyt ottani harmadik helyezésének köszönhetően, azonban mind ő, mind a futamot megnyerő és a tabellán őt két pont lemaradással követő csapattársa, Elfyn Evans elismerte, nem a Yaris WRC volt a leggyorsabb az ibériai viadalon.

A Hyundai a Toyota hét szakaszgyőzelmével szemben tizenhármat tudott felmutatni, Ogier pedig elmondta, előre kell lépniük a következő laza talajú futam, a Szardínia Rally előtt. „Az, hogy nem voltunk benne a legjobb időkért zajló csatában, nem kellemes” – ismerte el a hétszeres világbajnok. „Ez részben a söprögetésnek volt köszönhető, de annak a ténynek is, hogy nem éreztem magam száz százalékosnak az autóban. Ez talán kapcsolatban van azzal, hogy korlátozott még a tudásunk a Pirelli gumikkal és azzal a ténnyel, hogy a verseny előtti tesztünk esőben zajlott, úgyhogy nem tette lehetővé számunkra, hogy megismerjük őket olyasfajta körülmények között, mint amilyenek között versenyeztünk.

Nem gondolom, hogy teljesítmény oldalról ez a valaha volt legerősebb hétvégém volt. Még ha tökéletes munkát végeztem is volna, nem hinném, jobb tudtam volna lenni harmadiknál végül, de folytatnunk kell a munkát, mivel nem volt elég jó a sebesség ezen a hétvégén. Mindenesetre sok munkánk lesz az eheti tesztnapon, amikor is reméljük, hogy előre lépünk a teljesítmény tekintetében” – nyilatkozta Ogier a két mediterrán verseny közötti hét elején.

A francia pilóta három bónuszpontot szerzett a fafei Power Stage-en, ezzel tartotta meg vezető helyét a világbajnokságon. Ez azonban azt is jelenti egyben, hogy Szardínián az első napon megint ő fogja tisztítani az utat a többiek előtt.

Ogier elmondta, sosem vette fontolóra, hogy Ott Tanak 2019-es portugáliai esetéhez hasonlóan lassítson az utolsó szakaszon, hogy eljátssza a bónuszpontszerzési esélyt, amivel Evans-ot kényszerítette volna a tabella élére, ezzel pedig ő maga némileg jobb feltételekkel találkozott volna a következő versenyen.

„Úgy gondolom, fontos megszerezni minden pontot” – tette hozzá. „Senki sem akarja Szardínián az utat nyitni, de sosem tudni, hogy mi történik. Mindig is az volt a stratégiám, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsem, és tartom magam ehhez a stratégiához. Úgy gondolom, ez elég jónak bizonyult a múltban. Egy másik ok, hogy idén a Power Stage pontok is számítanak a gyártói bajnokságban, úgyhogy az a felelősségünk, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük.”


Andrew

 

2021. május 27.