Get Adobe Flash player

Bárcsak érezném – mondta Ogier

A Toyota GAZOO Racing ralicsapata a Portugál Rally-n végre bevetette új fejlesztésű motorját. Az egység immár teljes egészében a Toyotánál készül, és nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mint elődje.

A csapat világbajnokát Sebastien Ogier-t a portugál verseny csütörtöki napján, a shakedown-t követő sajtótájékoztatón kérdezték arról, hogy lehet-e érezni az erőt, olyan lett-e az autó, mint egy rakéta.

„Bárcsak érezném. Nagyon kis részletekkel játszunk” – válaszolta Ogier. „Ma reggel igen alacsony volt a tapadás. Talán száz lóerővel kevesebbel könnyebb lett volna vezetni. Úgy gondolom, jó, hogy a csapat ilyen keményen nyomja, és természetesen dolgozik a jövőn, az új autókon. A lehető legjobban készül ezeknek a mostani generációs autóknak az utolsó szezonjában. Igazán értékelem, hogy együtt dolgozhatok a csapattal, de minden alkalommal, hogy frissítéseket hozol most papíron, szóbeszédet aktivál és felhajtást a médiában. Az igazság azonban az, hogy az utolsó versenyeken is volt néhány kis evolúciónk, ami talán még többet hozott. Ez ott a papíron, és többet beszélünk róla. Folyamatosan dolgozunk minden területen. Nem említjük a felfüggesztést – ez egy nyitott téma minden csapat számára, folyamatosan dolgoznak rajta –, de lehetett látni némi aerot, a motor nyilvánvaló, a differenciálmű, és vannak különbségek a múlt évvel összehasonlítva. Van még előrehaladás minden területen.”

 

Andrew

 

2021. június 1.