Get Adobe Flash player

Kínai gyártó érkezhet a ralisportba

Nagyobb szerepet vállalhat a ralisportból a Távol-Kelet a jövőben, középtávon egy kínai autógyár léphet be a sportágba, értesült a DirtFish.

Kína öt évvel ezelőtt közel került ahhoz, hogy visszatérjen a rali világbajnoki sorozatba, egy vihar azonban elvitte a versenyre tervezett utakat, és vele együtt a terveket is. Az ország azonban a bajnokság radarján maradt, egy gyártó érkezése pedig, mely a ralisport legfelsőbb szintjén méretné meg magát, komoly hatással lehetne a világbajnoki sorozatra.

Sem az FIA, sem a WRC Promoter nem nyilatkozott egy kínai nevezésről, a DirtFish forrásai azonban megerősítették a távol-keleti terveket. „Jön ez az autó” – mondta a forrás. „Folyik már a tervezés. A legvalószínűbb egy Rally3-as autó a kezdetben. Nem hinném, hogy ez két éven belül megtörténik.”

A forrás szót ejtett arról is, hogy egy magasabb szintű belépésről is szó esett, az értesülések szerint azonban a ralisport belépő szintű négykerékhajtásos autója mellett döntöttek kezdésként.

„Beszéltek többről, egy nagyobb kategóriájú autóról, a rallycross-ra is van azonban esély” – tette hozzá. „Mindent vizsgál most a vállalat. Nagyon izgalmas ez. Nagyon nagy a rali Kínában, nagy a vágy még mindig, hogy visszatérjen a Kína Rally”.

A rali világbajnokság egyszer látogatott eddig Kínában, az 1999-es versenyt Didier Auriol nyerte Toyota Corolla WRC-jével.

 

Andrew

 

2021. június 7.