Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5 - Folynak a tesztek

 

Folynak a tesztek

A Citroen újgenerációs autója, a DS3 R5 2014. január 1-től kész lesz csatába szállni, erősítette meg a projekt vezetője, Alexis Avril. Amint elkészül, a DS3 R5 az M-Sport által épített Ford Fiesta R5 és a Peugeot 208 T16 ellen veszi fel a küzdelmet, míg a Skoda R5-ös masinája későbbre várható.

A francia gyár sportrészlege a nyár elejétől foglalkozik komolyabban az autó fejlesztésével, tesztpilótájuk, Kris Meeke legutóbb hétfőn ment a kocsival a dél-franciaországi Brassac lélegzetelállítóan szép környezetében, ott, ahol a gall csapatok próbálgatni szokták raliautóikat.

„Minden jól alakult eddig, bár ez még elég korai időszak” – mondta el Avril a teszt után. „A végső teljesítményt nem ismerjük még, hiszen hosszú út áll előttünk. A Peugeot 208 T16-tal azonban nagyon jó összehasonlításunk van, úgyhogy láthatjuk az elért fejlődés.

Hétfőn a felfüggesztésre koncentráltunk, ez az autó állíthatóságának egyik kulcsfontosságú területe, fontos az, hogy kipróbáljunk minden opciót és biztosak legyünk abban, hogy jól végezzük a dolgunkat.” Avril így folytatta: „A teszt helyszíne egy murvás utakból álló nagyon jó komplexum, ami mindenből tartalmaz egy kicsit, így lehetőséget adott arra, hogy különböző körülmények között teszteljünk.”

Az autó Európa-bajnoki jövőjével kapcsolatban Avril a következőket árulta el: „Az Európa-bajnokság természetesen nagy piac, reméljük, hogy néhány autónkat folyamatosan látni fogjuk ott versenyezni. Ez az egyik bajnokság, ahová az autónkat szánjuk, ami lehetővé teszi a Citroen márka számára, hogy egy olyan helyen képviselje magát, ahol korábban nem volt lehetősége.”

A hétvégén már a Citroen rali világbajnoki csapatának tagja, Dani Sordo is kipróbálta a kocsit, melynek fejlesztése a házon belüli rivális, Peugeot 208 T16-tal közösen folyik. A metódus a mérnökök számára biztosítja annak lehetőségét, hogy megosszák egymással az egyes fejlesztési lépések és tesztek eredményeit, és a folyamatnak köszönhetően minimalizálják a fejlesztési kockázatokat, valamint csökkentsék a költségeket.

 

Andrew

 

2013. szeptember 8.