Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5 - Sordo mégis vezethet egy Citroent a héten

 

Sordo mégis vezethet egy Citroent a héten

A rali világbajnokság német futamát, a Deutschland Rallye-t megnyerő Dani Sordo egy Citroen raliautót vezethet ezen a héten is. Igen, ez igaz.

Azok után, hogy a Citroen Racing úgy döntött, Sordo helyett Kris Meeke vehet részt a déli féltekén megrendezésre kerülő Ausztrál Rally-n, a spanyol versenyzőt a cég vadiúj versenyautójának, a DS3 R5-nek a tesztelésével bízták meg.

A DS3 R5 – és a Peugeot 208 T16 – projektét vezető Alexis Avril a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban: „Nagyon fontos, hogy különböző véleményeket és benyomásokat gyűjtsünk, emiatt vezeti Dani Sordo is az autót. Egy R5-ös kocsi fejlesztése nem ugyanaz, mint egy World Rally Car-é, mivel ennek az autónak különféle, különböző szintű tapasztalattal és képességgel rendelkező embereknek kell megfelelnie. Nem akarunk egy olyan autóval előállni, ami túlfókuszált.”

A DS3 R5-be Sordo már a múlt héten is beleülhetett, rajta kívül Kris Meeke és Hans Weijs is vezette már a franciák újdonságát. A Citroen Racing reményét fejezte ki, hogy a DS3 R5 vagy a francia, vagy a spanyol rali világbajnoki futamon mutatkozhat be előfutóként.

 

Andrew

 

2013. szeptember 12.