Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5 - Még mindig várni kell a Citroen R5-ösére

 

Még mindig várni kell a Citroen R5-ösére

 

A Citroen DS3 R5 homologizációját január 1-re tervezte a francia cég, amit már a tél elején elhalasztottak március 1-re, de most úgy tűnik, a projekt újabb egy hónapot csúszik.

A Citroen Racing megerősítette, a modell tervezett bemutatkozására nem fog sor kerülni az április elején megrendezésre kerülő Portugál Rally-n, melynek során Sebastien Chardonnet vezette volna a kocsit. Azok a csapatok, akik DS3 R5-össel tervezik az idényt, várniuk kell, hogy megkapják versenyautójukat és hogy elkezdhessék a felkészülési munkát.

A jelenlegi állás szerint a cseh Miroslav Jakes állhatna rajthoz először a DS3 R5-tel a május első hétvégéjén megrendezésre kerülő Cesky Krumlov Rally-n, a többi ügyfél viszont azt az információt kapta, hogy legalább május közepéig várni kell az autóra.

Attól függetlenül, hogy a Citroen Top Driver sorozat 2013-as bajnoka Portugáliában még nem kezdheti el kiélvezni a győzelemért járó nyereményt, Chardonnet tesztelte már a kocsit, amiben – lévén ez volt az első alkalom, hogy először vezetett összkerékhajtásos autót – a belga Freddy Loix segédkezett. Talán Szardínián kapcsolódhat be a WRC 2-es küzdelmekbe az ifjú francia pilóta.

 

Andrew

 

2014. március 18.