Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5 - Csendes bemutatkozás

 

Citroen DS3 R5: csendes bemutatkozás

Nagyobb felhajtás nélkül lép pályára a Citroen legújabb raliautója, a DS3 R5. Az újkategóriás újdonságot a Procar csapata futtatja, azt Rudy Michelini fogja vezetni ezen a hétvégén az olasz bajnokság második viadalán, a Sanremo Rallye-n.

A kocsi bemutatkozásában több párhuzam van a konszerntárs, a DS3-mal közös platformon fejlesztett Peugeot 208 T16-tal. Az oroszlános autó az idei talján sorozat első fordulóján tette meg első éles versenykilométereit, míg a DS3 három héttel később mutatkozik be ugyancsak az olasz bajnokságban, ráadásul egyik kocsi sem a gyári sportrészleg hivatalos felügyelete alatt fut.

A Citroen DS3 R5 viszont már a homologizált formában jelent meg Sanremo Rallye-n, azt a viadal gépátvételének napján kapta meg. Az FIA-tól származó források szerint a homologizációs csúszások oka adminisztratív jellegű volt, ami ellentmondott annak a vélekedésnek, hogy a DS3 esetében is problémák adódtak a lefúvatószeleppel, mely az R5-ös kocsik esetében az FIA által ellenőrzött alkatrész. A homologizáció tehát megtörtént, ugyanakkor a Citroen Racing a WRC 2-es bemutatkozást elhalasztotta.

A Citroen DS3 R5 viszont már a homologizált formában jelent meg San Remóban, ugyanakkor a Citroen Racing a WRC 2-es bemutatkozást elhalasztotta. A legelső DS3 R5-öt a Procar Motorsportnak adták át a múlt szombaton, hogy a lehető legtöbb adathoz jussanak versenykörülmények között. Sebastien Chardonnet WRC 2-es programja így valószínűleg a Szardínia Rally-n indul útjára.

 

Andrew

 

2014. április 4.