Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5 - Új családtag!

 

Citroen: új családtag!

A kezdőknek szánt Citroen DS3 R1-től kezdve a rali világbajnokságra nevezett Citroen DS3 WRC-ig a Citroen Racing a raliautók széles skáláját kínálja. A Citroen Racing a Citroen DS3 R5 homologizálásával kibővítette ezt a palettát.

Az 1,6 literes direkt befecskendezéses turbómotorral szerelt négykerékhajtásos Citroen DS3 R5 megfizethető lehetőséget kínál ügyfeleinek arra, hogy a legfelsőbb szinteken versenyezhessenek.

A tavalyi Portugál Rally-n bemutatott Citroen DS3 R5-öt a napokban homologizálta az FIA.

A Citroen Racing termékpalettájának türelmetlenül várt legújabb tagjára több mint harminc megrendelés érkezett már. Az első autó Olaszországba került, ahol az április első hétvégéjén megrendezett San Remo Rallye-n Rudy Michelini állt vele rajthoz.

A Citroen DS3 R5 egy tökéletes eszköz azon tapasztalt versenyzők számára, akik négykerékhajtásos autóval kívánnak versenyezni.  Teljesítményszintje lehetővé teszi a párosoknak, hogy a regionális és nemzeti bajnokságok élmezőnyében küzdhessenek. A Citroen DS3 R5 a rali világbajnokság WRC 2-es bajnokságának is vezető tagja lehet, ami az utolsó lépcső a csúcskategória felé.

„A Citroen Racing egy olyan járművel indítja újra az ügyfél központú tevékenységét, mely egy fokkal van a piramis csúcsa alá pozícionálva” – emelte ki Marek Nawarecki, a Citroen Racing ügyfélszolgálati vezetője. „Régen, mielőtt a nyolc gyártói világbajnoki címünk közül megnyertük az elsőt, sok privát csapattal működtünk együtt szorosan, olyan autókkal láttuk el őket, melyek megfeleltek a követelményeknek. Az utóbbi években termékkínálatunk kiszélesedett, büszkék vagyunk arra, hogy mi kínáljuk a raliautók legszélesebb skáláját az R1-től a WRC-ig. A Citroen DS3 R5 egy hosszú fejlesztési programot követően elérhető most már, ez tette lehetővé azt, hogy egy gyors és megbízható autót kínáljunk ügyfeleink számára.”

A Citroen Top Driver sorozat és a WRC 3-as bajnokság 2013-as győztese, Sebastien Chardonnet fontos szerepet vállalt a kocsi fejlesztésében. A Citroen Top Driver kiírás bajnokaként az idei WRC 2-es sorozatban hat futamon állhat rajthoz a Citroen DS3 R5-tel. A francia versenyző programja a június elején megrendezésre kerülő Szardínia Rally-n veszi kezdetét.

 

Andrew

 

2014. április 8.