Get Adobe Flash player

Hírek: Citroen DS3 R5

 

Készül a Citroen DS3 R5

A Citroen Racing a Portugál Rally előestéjén bemutatta leendő R5-ös autóját, melyet a DS3 modellből épít.

Yves Matton csapatvezető a fejlesztési és tesztelési munkálatokról, valamint a tervezett bemutatkozásról a következőket árulta el a verseny sajtótájékoztatóján: „Néhány héttel ezelőtt kezdtük meg a munkát, folyamatosan dolgozunk az autón. A Francia Rallye-n előfutó lesz, január 1-vel homologizáljuk, a jövő évi Monte-Carlo Rallye-n már szeretnénk látni belőle néhány példányt.

Ez az autó kompletté teszi a piramisunkat, hiszen van már R1-es, R2-es és R3-as kocsink, most pedig lesz R5-ös is, ami a regionális bajnokságok élére törhet. Megvan a lehetőségünk arra, hogy minden tapasztalatunkat felhasználhassuk ennél az ügyfeleknek részére szánt autónál.”

A Citroen a Ford és a Peugeot nyomán jár azzal, hogy az újonnan létrehozott R5-ös szabályoknak megfelelő versenyautó építésébe kezdett. A DS3 R5 fejlesztését a nagy tapasztalatokkal rendelkező, a konszerntárs Peugeot R5-ös kocsijának, a 208 T16-nak a talpra állításáért is felelős Alexis Avril felügyeli, a folyamaton természetesen a Citroen Racing technikai vezetője, Xavier Mestelan-Pinon is rajta tartja a szemét. Pinon elmondása alapján a DS3 R5 körülbelül 80 százalékban lesz azonos a 208 T16-tal, ugyanakkor a DS3 R5 rövidebb és tengelytávja is kisebb.

 

Andrew

 

2013. április 15.